Baltic Event 2018 (Co-Production Market, Works in Progress, Baltic Stories Exchange, Script Pool Tallinn)

logo baltic Event
Type: 
  • Coproductiemarkt
  • Buyers-markt
  • Pitching-sessie
Genre: 
  • Fictiefilm
  • Dramaseries
Datum: 
26 november 2018 - 30 november 2018
Locatie: 
Tallinn (EE)
Organisator: 
MTU BE
Deadline(s): 
3 september 2018 (co-production market, Baltic Stories Exchange, Script Pool (verstreken))

'Baltic Event' is de grootste internationale coproductiemarkt in Noord- en Oost-Europa, georganiseerd in samenwerking met het Tallinn Black Nights Film Festival. Er is een speciaal programma voor projecten met transmedia, multiplatform, en/of interactief potentieel tijdens Co-Production Market. De projecten van Works in Progress zullen de kans hebben om zich voorstellen in de GameJam hackathon waar filmmakers en videogame-ontwikkelaars elkaar kunnen ontmoeten en waar filmmakers in aparte sessies op zoek kunnen gaan naar alternatieve financiering.

Baltic Event Co-Production Market (27 t/m 30 nov 2018): coproductiemarkt met 1-2-1 meetings gericht op coproductie, cofinanciering en sales. In totaal worden er 16 langspeelprojecten (fictie of fictie-docu) geselecteerd uit de Baltische landen, Centraal- en Oost-Europa, Scandinavië, Rusland, Georgië en Oekraïene. Sinds 2016 wordt de Eurimages Co-Production Development Award (20 000 euro) uitgereikt aan het beste project. Vanaf 2017 is er ook een subprogramma voor projecten met crossmedia potentieel.

Baltic Event Works in Progress: Showcase van langspeelfilms (fictie of fictie-docu) in productie of postproductie die op zoek zijn naar sales of een internationale festivalpremière. Ontvankelijke projecten komen uit de Baltische landen en Finland of zijn reeds voorgesteld op de Baltic Event Co-Production Market of B’EST EAVE. 

POWR: Baltic Stories Exchange – a Pitch Platform for Screenwriters: (26 t/m 30 nov 2018): Een internationaal 2,5-daagse platform en workshop waar 7 scenaristen de kans krijgen om hun speelfilmscript in vroege ontwikkelingsfase op informele wijze te pitchen, en om op zoek te gaan naar de geschikte producent en het verder te ontwikkelen onder begeleiding van Valeria Richter (Denemarken/TFL) en pitch coach Helene Granqvist (Zweden). 

Script Pool Tallinn (29 nov 2018)
Een scriptcompetitie voor dramaseries. Vanaf dit jaar in samenwerking met MIDPOINT TV Launch programma. De pitch, open voor alle industry professionals vindt plaats op 29 november. Deadline om je aan te melden is 3 september.
 

 

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter