European Short Pitch 2019

European network of Young Cinema
Type: 
  • Coproductiemarkt
  • Pitching-sessie
  • Workshop
  • Buyers-markt
Genre: 
Kortfilm
Datum: 
7 januari 2019 - 17 maart 2019
Locatie: 
Vilnius en TBA
Organisator: 
NISI MASA

European Short Pitch is gericht op de productie van Europese kortfilms.

Het programma bestaat uit een Scriptwriting workshop in residency en een Coproduction Forum waarbij scenarioschrijvers, regisseurs en industrieprofessionals van over heel Europa samenkomen.

1. Scriptwriting workshop in residency

Van 7 tot 13 january 2019 vindt de scriptwriting workshop plaats in Vilnius. De deelnemers zullen intensief in groepen van 4 projecten werken en ook feedback geven op elkaars projecten. Een gast producent zal hen introduceren in Europese kortfilm coproducties. Het doel van deze workshop is om de kwaliteit van de scripts te verbeteren en deelnemers klaar te stomen om hun projecten te promoten in internationale context.  

Online sessie

De online sessie (tussen de workshop -januari 2019 en het forum - maart 2019) is een kans voor de deelnemers om hun scripts te herschrijven en 2 feedback momenten te krijgen met hun docenten. Het doel van deze tweede sessie is om een finaal script klaar te hebben voor het coproductie forum.

2. Coproduction Forum

Het Coproduction Forum vindt plaats van 13 t/m 17 maart 2019 (plaats nog TBA). De pitching is een halve dag (iedere kandidaat zal 7 minuten de tijd hebben om zijn project te pitchen) gevolgd door 1-2-1 meetings (20 min) met professionals. Daarna vindt de uitreiking plaats voor de beste pitches met 3 prijzen van telkens 1.000 euro. Deze derde sessie heeft als doel om een platform te creëren om samenwerking tussen filmprofessionals te stimuleren en kortfilm coproducties te initiëren.

Wie kan zich kandidaat stellen?

Meer informatie

 

 

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter