Inspirerende infosessie Erasmus+ voor volwasseneneducatie

Type: 
Seminar
Datum: 
20 september 2019
Locatie: 
Bilzen (BE)
Organisator: 
Alden Biesen
Deadline(s): 
16 september 2019

In Vlaanderen participeert de volwasseneneducatie te weinig in het Erasmus+ programma. Het voorziene budget werd in 2018 en 2019 niet opgebruikt door deze sector. Nochtans biedt Erasmus+ het domein Volwasseneneducatie vele mogelijkheden. Je kan er in en met buitenlandse organisaties bijzonder veel leren, samen met je collega’s en zelfs met je cursisten/doelgroep!

Epos wil daarom extra inzetten op promotie voor dit Europees programma voor de Volwasseneneducatie (*) in samenwerking met de Landcommanderij Alden Biesen.

In deze infosessie starten we met inspirerende voorbeelden van projecten / initiatieven die door jouw Vlaamse collega-organisaties werden ingediend. Wat deden ze en wat zijn hun ervaringen? Loont het de moeite om een aanvraag in te dienen?  Wat waren de hindernissen? Is het boeiend om met buitenlandse collega’s uit te wisselen? Leerden ze echt iets op die buitenlandse cursus? Wat was de impact op de organisatie? Ze vertellen het je graag zelf, in alle eerlijkheid…

Verder geven we je inzicht in de manier waarop Erasmus+ in elkaar zit en hoe het programma “werkt”. Met welke belangrijke dingen moet je rekening houden? Hoe vind je partners in het buitenland? Moet je zelf financiering voorzien of volstaat hetgeen je ontvangt van Erasmus+? Waar kan je terecht voor hulp? We maken tijd voor al je vragen…

Aan diegenen die al eens proefden van Erasmus+ en de smaak naar meer te pakken kregen, bieden we voormiddag een interactieve voorstelling van de Toolbox die Europahuis Ryckevelde en Alden Biesen i.s.m. Epos vzw ontwikkelden. We lichten toe hoe deze toolbox je kan helpen om internationalisering te verankeren in je organisatie zodat het er een duidelijke plaats krijgt qua beleid, zichtbaarheid en aanpak. Zo wordt internationalisering, net als in het hoger onderwijs, een natuurlijke en vernieuwende kracht in zowel de formele als non-formele volwasseneneducatie.

Het namiddagprogramma:

13:00

Onthaal

13:30

13:40

14:10

Welkom

Praktijkvoorbeelden Erasmus+/Kernactie 1 Leermobiliteit

Voorstelling Kernactie 1 Leermobiliteit

14:30

Vragenronde

14:45

koffiepauze

15:00

15:20

Praktijkvoorbeelden Erasmus+/KA2 Partnerschappen

Voorstelling Kernactie 2 Strategische Partnerschappen

15:40

Vragenronde

15:50

Wie/wat kan je helpen en ondersteunen?

16:15

Afsluiting - Aandacht voor verdere individuele vragen (tot 17:30)

 

Voormiddag: voor CBE en organisaties die zich richten tot migranten, vluchtelingen en al proefden van het Erasmus+ programma of andere internationaliseringsactiviteiten:

 

 

9:00

Onthaal

09:30

09:50

10:15

Welkom en kennismaking

Hoe ver staat je organisatie op het vlak van internationalisering?

Inleiding op de toolbox internationalisering verankeren in jouw organisatie

10:40

koffiepauze

10:55

12:20

Interactieve sessie: hoe internationalisering een blijvende plaats geven?

Plenaire terugkoppeling: tips en tricks

12:30

Broodjeslunch (tot 13:15)

 

PRAKTISCH:

 

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter