VAF Vertonersontbijt @ Cinema Nova

Vertonersontbijt
Type: 
Workshop
Genre: 
Vertoning
Datum: 
13 december 2018
Locatie: 
Brussel (BE)
Organisator: 
VAF
Deadline(s): 
6 december 2018 (verstreken)

Op donderdag 13 december organiseert het Vlaams Audiovisueel Fonds de vijfde editie van het VAF Vertonersontbijt in de Brusselse Cinema Nova (Arenbergstraat 3, 1000 Brussel).

Een Vertonersontbijt is een korte maar krachtige informatieve voormiddag voor bioscopen, distributeurs, festivals, cultuurcentra en andere filmorganisaties. Het is een informele meeting waar nieuw aanbod en nieuwe initiatieven centraal staan. We besteden dit keer ook aandacht aan het thema duurzaamheid in de vertonerswereld.

Het ontbijt staat klaar om 9u30. Vanaf 10u00 stipt volgen tien korte presentaties. Om 12u30 sluiten we de voormiddag af met een lichte lunch en maken we tijd om het gesprek verder te zetten.
 
Aansluitend op het Vertonersontbijt worden alle aanwezigen uitgenodigd op een speciale vertoning van zeven kortfilms die ontwikkeld werden door Cinemaximiliaan, een platform voor filmproductie met en door nieuwkomers in België.
 

Deelnemen is gratis, inschrijven verplicht via deze link

Het vijfde VAF Vertonersontbijt gebeurt opnieuw in samenwerking met onze Creative Europe Media Desk Vlaanderen en deze keer ook met steun van Green Screen Interreg Europe.

 

Programma Vertonersontbijt (9u30-12u30, meer info volgt)

  • Duurzaamheid en SDG’s als kompas, Tim Wagendorp (duurzaamheidscoördinator bij het VAF)
  • Cinema Nova, Marie-Eve Cosemans
  • Cinema Fyrisbiografen in Uppsala (Europa Cinemas Award 2018), Olle Algebro
  • Ancienne Belgique: Publiek in beweging, Marc Vrebos
  • O’Brother distributie, Thomas Verkaeren
  • FOCI: subsidiëring culturele infrastructuur, Jasper Standaert
  • De FilmClub, Sofie Mercier & Leen Vanderschueren
  • Groene leveranciers, Lore Mariën (OVAM) & Finn Van Dinter (Pulse)
  • The Searchers distributie, Olivier Van den Broeck
  • Cinema Lewes Depot (VK), Carmen Slijpen

 
Kortfilms Cinemaximiliaan (vanaf 14u00)

Cinemaximiliaan ontplooide het voorbije anderhalf jaar activiteiten rond filmvertoningen in asielcentra, in cinema’s en bij mensen thuis. Er vonden ook debatten, concerten en tentoonstellingen plaats. Met het nieuwste project ontwikkelden vrijwilligers en nieuwkomers een platform voor filmproductie. Aansluitend op het VAF Vertonersontbijt worden zeven kortfilms van Cinemaximiliaan vertoond, in aanwezigheid van enkele van de filmmakers en vrijwilligers van Cinemaximiliaan.

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter