Webdox 2016

Logo WEBDOX 2016
Type: 
Conferentie
Genre: 
  • Documentaire
  • Digitale & 3D-content
  • Interactief werk
Datum: 
3 mei 2016
Locatie: 
Leuven (BE)
Organisator: 
iDrops i.s.m. Media Desken Vlaanderen, Wallonië-Brussel, Nederland, Luxemburg en Duitsland en Docville
Deadline(s): 
20 april 2016

De 5de editie van de conferentie WEBDOX in het kader van iFLAB 2016 vindt dit jaar plaats op 3 mei, tijdens International Documentary Festival (Docville) te Leuven.

Dit event vindt plaats in het kader van het Story Booster lab van !FLAB 2016, een hands-on trainingsinitiatief gericht op interactive factual digital storytelling, gesteund door Media.

Schrijf je nu in: deadline is 20 april!

WEBDOX is een conferentie met internationale experts aan het woord. 

In de voormiddag onderzoeken we het belang van user engagement en social impact m.b.t. de verdere ontwikkeling van interactive storytelling en brengen we enkele inspirerende interactieve en VR cases: Reem Haddad (Senior Producer Al Jazeera TV en maker van 'Life on Hold'), Topaz Adizes (Creative Director 'The Skin Deep' en maker van "the { }") en Karim Ben Khalifa (oorlogsfotograaf en maker van VR-project "The Enemy") delen hun inspiraties, lessons learned en ervaringen bij het maken, financieren en uitbrengen van een interactief werk.
 
In de namiddag geven we een overzicht van de huidige financieringsmogelijkheden voor interactieve werken met aan het woord: Lucie Rezsöhazy (RTBF Interactive, coordinator Webcréation), Virve Indrén (hoofd EACEA Development Creative Europe Media), Thibaut Claes (innovation manager bij startups.be) en  Domenico De La Porta (hoofd  Wallimage Creative Fund) die ook zal modereren.
Deze dag is gericht op storytellers, documentairemakers en -producenten, game developers, designers, software developers, NGO-executives, mediaprofessionals, (web)journalisten, data-analysten, studenten en andere geïnteresseerden.
De organisatie van deze conferentie is in handen van iDROPS in nauwe samenwerking met Creative Europe Desken Vlaanderen, Wallonië-Brussel, Nederland, Luxemburg en NRW (DE) en Docville.
 

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter