2018 uitgeroepen tot Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed

logo European Commission
31 augustus 2016
Het Europees Parlement en Raad hebben het voorstel van de Commissie aangenomen en 2018 uitgeroepen tot het Europees jaar van het Cultureel Erfgoed.

2018 wordt een jaar om het belang van de Europese cultuur te benadrukken en hoe de EU hiertoe kan bijdragen inzake conservatie, digitalisering, infrastructuur, onderzoek en ontwikkeling - allemaal gebieden die de EU ondersteunt door programma's zoals o.a. Creative Europe.

Erfgoed speelt een belangrijke economische rol in Europa: meer dan 300.000 personen werken direct in de Europese erfgoedsector en 7,8 miljoen Europese jobs zijn hieraan indirect gelinkt (zoals banen in toerisme, beveiliging, transport, de bouw etc).

In 2018 zullen er events worden georganiseerd in Europa, zoals campagnes die het bewustzijn voor erfgoed moet versterken.

Waarschijnlijk worden geen extra middelen voorzien voor de promotieactiviteiten rond het EU jaar van het Culturele Erfgoed 2018, maar Europese samenwerkingsprojecten worden wel aangemoedigd om in hun project aandacht te geven aan het onderwerp 'cultureel erfgoed' waar mogelijk.

Het persbericht vind je op de site van de Europese Commissie.

Lees ook meer informatie over het voorstel van het Cultureel Erfgoed jaar.

 

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter