Duitse serie wint 'Albatros' prijs tijdens Series Lab Hamburg 2019

raju
21 juni 2019
Het Duitse project 'Raju' werd dit jaar geselecteerd voor de 'Albatros' prijs ter waarde van 7.500 euro tijdens Series Lab Hamburg. De 6-delige serie is een coproductie van the StoryBay en Warner Bros International Television Production Germany.

Series Lab Hamburg vond dit jaar plaats op 17 t/m 19 juni 2019. Dit event is een ontwikkelings- en coproductielab voor 20 Europese producenten met een televisiedramaserie in ontwikkeling, die op zoek zijn naar internationale partners.

Het meest belovende project krijgt de 'Albatros' prijs ter waarde van 7.500 euro, geschonken door de Duitse omroep NDR. Dit jaar viel de eer aan het Duitse project 'Raju'. Deze 6-delige serie is een coproductie van The StoryBay en Warner Bros International Television Production Germany. Het verhaal gaat over een Duits echtpaar dat naar Calcutta reist om er een Indiaas kind te adopteren. Wanneer het kind verdwijnt, starten ze een zoektocht waardoor ze al snel in de gevaarlijke wereld van de illegale kinderhandel terecht komen.

Series Lab wordt gecoördineerd door de Creative Europe MEDIA Desk Hamburg in samenwerking met de MEDIA-Desken uit België (Vlaanderen en Wallonië), Denemarken, Finland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Spanje, Zweden en Zwitserland. Iedere Desk selecteert één project uit eigen land. Voor Vlaanderen was dat het serieproject 'The Malfaits', een coproductie van Skyline Entertainment en De Mensen.

Vier gerenommeerde internationale script-experts werkten intensief samen met de teams aan hun projecten:

  • Claire Armspach (Hoofd Drama-ontwikkeling bij STV, voormalig BBC, VK)
  • Maggie Boden (Big Light Productions, VK)
  • Mylène Verdurmen (Hoofd Drama bij AVROTROS, NL)
  • John Yorke (The Last House on the Left, Jekyll en Wolf Hall, VK)

Het Series Lab biedt ook de mogelijkheid om één-op-één gesprekken te voeren met meer dan 20 Europese financiers, van commissioning editors tot internationale sales-agents.

 

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter