Europese Bunkerdag op 9 juni

Europese Bunkerdag
9 april 2019
Op zondag 9 juni kun je in België bunkers bezoeken die anders gesloten zijn. Reis naar Blankenberge, Oostende, Koksijde, De Panne, Damme en Middelkerke en dompel je onder in dit indrukwekkende erfgoed, dat zich voor een deel in belangrijke natuurparken bevindt.

Nadat België al in 2017 haar eerste Bunkerdag beleefde, en Atlantikwall Europe in 2018 een voorzichtig begin had gemaakt met Bunkerdagen in de andere Atlantikwall-landen, wordt in 2019 de eerste officiële Europese Bunkerdag een feit. Net als in Nederland is het doel van de Europese Bunkerdag om eenmaal per jaar zoveel mogelijk bunkers en bunkerlocaties open te stellen, en met educatieve en culturele activiteiten de Atlantikwall als belangrijk erfgoed van de Tweede Wereldoorlog bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. Extra dimensie is het streven om tijdens de Europese Bunkerdag de betekenis van de Atlantikwall voor het huidige Europa duidelijk te maken.

Deze Europese Bunkerdag is een event dat wordt georganiseerd door Atlantikwall Europe' (AWE), een project van Creative Europe in het kader van het Europees Jaar voor Cultureel Erfgoed (2018). AWE is een netwerk met partners uit België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland en Nederland, Noorwegen en de Kanaaleilanden. Sinds 2018 organiseert AWE een jaarlijkse Europese Bunkerdag in de ieder land. De partners zijn culturele, onderwijsintellingen en erfgoedorganisaties. Het project wil de culturele ergfgoed promoten als inspiratiebron voor culturele samenwerking en daarnaast vormt het een duurzaam netwerk van erfgoedsites.

Praktische informatie over de Europese Bunkerdag in België

.

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter