Verwachte oproep 'Europese Samenwerkingsprojecten met de Westelijke Balkan'

5 november 2019
In december 2019 wordt de publicatie verwacht van een nieuwe oproep voor 'Europese Samenwerkingsprojecten met de Westelijke Balkan'. Met eze oproep wil Europa deze regio een boost geven en de samenwerking bevorderen met organisaties uit Bosnië en Herzegovina,
Bovendien wil Europa hiermee meer gender equality en de tewerkstelling van vrouwen in de culturele en creatieve sectoren ondersteunen in die landen.
 
3 prioriteiten krijgen de aandacht:
  1. capacity building
  2. circulatie van werken uit die landen in de EU-lidstate
  3. interculturele dialoog tussen de Westelijke Balkan en EU-lidstaten

Er zijn minimaal 5 organisaties per project vereist, waarvan er minimaal 2 moeten gevestigd zijn in de Westelijke Balkan-landen en minimaal 2 in de EU-lidstaten. De 5de organisatie is vrij te bepalen. De bijdrage per geselecteerd project ligt tussen 100.000 en 500.000 euro met een maximale subsidie van 85% van de subsidieerbare kosten. Naar verwachting zullen er een 25-tal projecten worden geselecteerd. 

De deadline om in dienen is in maart 2020 voorzien. Belangrijk punt om te weten is dat je maar 1 samenwerkingsproject kunt indienen in 2020, hetzij een Kleinschalig, Grootschalig of een samenwerkingsproject met de Balkan. 

Houd deze website in het oog voor verdere updates.

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter