Subprogramma Cultuur

Het subprogramma Cultuur wil internationale samenwerking met Europese culturele en creatieve sectoren aanmoedigen. Aandacht gaat niet alleen naar transnationale mobiliteit van culturele spelers en circulatie van creaties, maar ook naar professionele ontwikkeling via uitwisseling van goede praktijken, innoverende businessmodellen, digitale toepassingen, publieksontwikkelingsstrategieën en netwerking.

Met een budget van bijna 455 miljoen euro voor de hele programmaperiode (2014 - 2020), beschikt het subprogramma Cultuur over 31% van totale budget van het Creative Europe programma.

Naast de 28 EU-lidstaten zijn er tal van andere landen die deelnemen aan het subprogramma Cultuur.

EU Prize for Literature
Bekendmaking winnaars Europese Prijs voor Literatuur 2017
Op 21 april 2017 maakte de Europese Commissie de 12 geselecteerd schrijvers bekend van de Europese Prijs voor Literatuur 2017. De officiële uitreikingsceremonie zal plaatsvinden op 23 mei 2017 te Brussel.
Navez
Brusselse Architectenbureaus MSA & V+ krijgen EU-Prijs voor Opkomende Architect 2017
DeFlat Kleiburg in Amsterdam is de winnaar van de EU Prijs voor Hedendaagse Architectuur 2017. De EU-Prijs voor Opkomende Architect gaat dit jaar naar de Belgische architectenstudio's MS en V+' voor hun project NAVEZ.
Jasmin Frelih
Interview met Jasmin B Frelih, winnaar Europese Prijs voor Literatuur 2016
Op 31 mei presenteert de Sloveense schrijver Jasmin B. Frelih (laureaat Europese Prijs voor Literatuur 2016) de Nederlandse vertaling van zijn roman 'Na/Pol: In/Tweeën' (De Geus, 2017) in Passa Porta te Brussel. Joost Vandecasteele interviewt hem.

Welke subsidiemaatregelen biedt Creative Europe ter ondersteuning van de creatieve en culturele sectoren? Hier vind je uitleg over deadlines, voorwaarden, budget, selectiecriteria en aanvraagprocedures.

Hoe en waar vind je andere organisaties om samen een Europees samenwerkingsproject mee te organiseren? Hier vind je een overzicht van partner searches, databanken en tips.

Hier vind je een chronologisch overzicht van infossessies en workshops die Culture Desk Vlaanderen (mede) organiseert, alsook externe culturele evenementen zoals conferenties, seminaries en festivals.

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter