Subprogramma Cultuur

Het subprogramma Cultuur wil internationale samenwerking met Europese culturele en creatieve sectoren aanmoedigen. Aandacht gaat naar transnationale mobiliteit van culturele spelers en circulatie van creaties, en ook naar professionele ontwikkeling via uitwisseling van goede praktijken, innoverende businessmodellen, digitale toepassingen, publieksontwikkelingsstrategieën en netwerking.

Hier vind je de database van de Europese Commissie met alle samenwerkingsprojecten van het Culture Subprogramma die ooit zijn gefinancierd, incl de websites van de projecten.  

 

Cross-sectorale Subsidies

Kijk ook naar Cross-sectorale Subsidieoproepen voor culturele en creatieve organisaties.

Organisaties op zoek naar partners voor een Europees samenwerkingsproject
Organisaties op zoek naar partners voor een Europees samenwerkingsproject
Om een succesvol samenwerkingsproject te realiseren, is de opbouw van een goed samenwerkingsverband cruciaal. Ben je nog op zoek naar internationale partners om een samenwerking op te zetten?
i portunus
i-Portunus publiceert 3de en laatste pilootoproep voor mobiliteit van kunstenaars
Het programma i-Portunus wordt gefinancierd door het Creative Europe programma van de Europese Unie. Het ondersteunt korte-termijn-mobiliteit van kunstenaars en cultuurwerkers. Op 14 augustus werd de laatste oproep gepubliceerd met 5 september als deadline.

Welke subsidiemaatregelen biedt Creative Europe ter ondersteuning van de creatieve en culturele sectoren? Hier vind je uitleg over deadlines, voorwaarden, budget, selectiecriteria en aanvraagprocedures.

Hoe en waar vind je andere organisaties om samen een Europees samenwerkingsproject mee te organiseren? Hier vind je een overzicht van partner searches, databanken en tips.

Hier vind je een chronologisch overzicht van infossessies en workshops die Culture Desk Vlaanderen (mede) organiseert, alsook externe culturele evenementen zoals conferenties, seminaries en festivals.

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter