Subprogramma Cultuur

Het subprogramma Cultuur wil internationale samenwerking met Europese culturele en creatieve sectoren aanmoedigen. Aandacht gaat naar transnationale mobiliteit van culturele spelers en circulatie van creaties, en ook naar professionele ontwikkeling via uitwisseling van goede praktijken, innoverende businessmodellen, digitale toepassingen, publieksontwikkelingsstrategieën en netwerking.

Hier vind je de database van de Europese Commissie met alle samenwerkingsprojecten van het Culture Subprogramma die ooit zijn gefinancierd, incl de websites van de projecten.  

 

Cross-sectorale Subsidies

Kijk ook naar Cross-sectorale Subsidieoproepen voor culturele en creatieve organisaties.

Music Moves Europe
Music Moves Europe: nieuwe oproep voor Europese cocreatie en coproductie
Begin 2020 werd binnen Music Moves Europe, het initiatief van de Europese Commissie om de muzieksector te ondersteunen en versterken, een oproep gepubliceerd voor Europese cocreatie en coproductie.
Nieuwe pilootoproep 'Bridging culture and audiovisual content through digital'
Nieuwe pilootoproep 'Bridging culture and audiovisual content through digital'
De Europese Commissie publiceerde een nieuwe cross-sectorale pilootoproep (EACEA-28-2019) voor 'De Digitale Brug tussen cultuur en audiovisuele content. De deadline om in te dienen is 14 mei 2020.
Nieuwe Europese Commissie
Een nieuwe Europese Commissie: Wie doet wat en hoe zit het met Creative Europe?
Belangrijk voor de huidige Europese Commissie zijn de uitwerking van de Europese Green Deal, de manier waarop het Meerjarig Financieel Kader wordt ingevuld, het nieuwe beleid van de Europese Centrale Bank en de gevolgen van Brexit.

Welke subsidiemaatregelen biedt Creative Europe ter ondersteuning van de creatieve en culturele sectoren? Hier vind je uitleg over deadlines, voorwaarden, budget, selectiecriteria en aanvraagprocedures.

Hoe en waar vind je andere organisaties om samen een Europees samenwerkingsproject mee te organiseren? Hier vind je een overzicht van partner searches, databanken en tips.

Hier vind je een chronologisch overzicht van infossessies en workshops die Culture Desk Vlaanderen (mede) organiseert, alsook externe culturele evenementen zoals conferenties, seminaries en festivals.

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter