Subprogramma Cultuur

Het subprogramma Cultuur wil internationale samenwerking met Europese culturele en creatieve sectoren aanmoedigen. Aandacht gaat niet alleen naar transnationale mobiliteit van culturele spelers en circulatie van creaties, maar ook naar professionele ontwikkeling via uitwisseling van goede praktijken, innoverende businessmodellen, digitale toepassingen, publieksontwikkelingsstrategieën en netwerking.

Met een budget van ruim 430 miljoen euro voor de hele programmaperiode (2014 - 2020), beschikt het subprogramma Cultuur over 31% van totale budget van het Creative Europe programma.

Naast de 28 EU-lidstaten zijn er tal van andere landen die deelnemen aan het subprogramma Cultuur.

 

Creative Europe Brochure
BE part of Creative Europe - Meet the partners and get inspired!
Op 29 januari 2018 organiseren Creative Europe Desk Wallonie-Bruxelles en Creative Europe Desk Vlaanderen, i.s.m Flanders Arts Institute en de Fédération Wallonie-Bruxelles een kennisdelingdag over Creative Europe projecten 2014-2017. Inschrijven kan tot 25 januari.
DIGITIUP22018
Dig It Up 2018 op 19 en 20 februari 2018
Voor het derde jaar op rij is er Dig It Up: dé inspiratie-en-netwerkdag bij uitstek voor cultuurprofessionals. Leer de digitale pioniers uit het kunst- en cultuurlandschap beter kennen en ontdek de mogelijkheden voor jouw lokale context.
Public Consultation
Laat je stem horen bij Europa over de toekomst van Creative Europe
In 2018 presenteert de Commissie het meerjarig financieel kader voor de periode na 2020 en voor de volgende generatie uitgavenprogramma’s die op financiering mogen rekenen, zoals Creative Europe. In kader daarvan organiseert zij een openbare raadpleging.

Welke subsidiemaatregelen biedt Creative Europe ter ondersteuning van de creatieve en culturele sectoren? Hier vind je uitleg over deadlines, voorwaarden, budget, selectiecriteria en aanvraagprocedures.

Hoe en waar vind je andere organisaties om samen een Europees samenwerkingsproject mee te organiseren? Hier vind je een overzicht van partner searches, databanken en tips.

Hier vind je een chronologisch overzicht van infossessies en workshops die Culture Desk Vlaanderen (mede) organiseert, alsook externe culturele evenementen zoals conferenties, seminaries en festivals.

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter