Subprogramma Cultuur

Het subprogramma Cultuur wil internationale samenwerking met Europese culturele en creatieve sectoren aanmoedigen. Aandacht gaat niet alleen naar transnationale mobiliteit van culturele spelers en circulatie van creaties, maar ook naar professionele ontwikkeling via uitwisseling van goede praktijken, innoverende businessmodellen, digitale toepassingen, publieksontwikkelingsstrategieën en netwerking.

Met een budget van ruim 430 miljoen euro voor de hele programmaperiode (2014 - 2020), beschikt het subprogramma Cultuur over 31% van totale budget van het Creative Europe programma.

Naast de 28 EU-lidstaten zijn er tal van andere landen die deelnemen aan het subprogramma Cultuur.

banner results
Hier vind je de database van de Europese Commissie met alle samenwerkingsprojecten van het Culture Subprogramma die ooit zijn gefinancierd, incl de websites van de projecten.  
Publicatie oproep 'Literaire Vertalingen 2019 (EACEA 07/2019)'
Publicatie oproep 'Literaire Vertalingen 2019 (EACEA 07/2019)'
De nieuwe oproep voor 'Literaire Vertalingen 2019 (twee-jarige projecten)' is gepubliceerd op 16 april 2019 en heeft als indieningsdeadline 4 juni 2019.
residentie
Open OPROEP voor kunstenaarsresidentie 'Artists in Architecture'
Ben je beeldend kunstenaar, architect, schrijver of performer? Woon je in de Europese Unie en ben je gefascineerd door architectuur en de opwaardering van het erfgoed?
i portunus
i-Portunus lanceert drie pilot oproepen voor mobiliteit van kunstenaars
i-Portunus is een project dat geselecteerd en gefinancierd wordt door het Creative Europe programma van de Europese Unie. Het ondersteunt korte-termijn-mobiliteit van kunstenaars en cultuurwerkers. Op 17 april publiceerde het de eerste oproep hiervoor.

Welke subsidiemaatregelen biedt Creative Europe ter ondersteuning van de creatieve en culturele sectoren? Hier vind je uitleg over deadlines, voorwaarden, budget, selectiecriteria en aanvraagprocedures.

Hoe en waar vind je andere organisaties om samen een Europees samenwerkingsproject mee te organiseren? Hier vind je een overzicht van partner searches, databanken en tips.

Hier vind je een chronologisch overzicht van infossessies en workshops die Culture Desk Vlaanderen (mede) organiseert, alsook externe culturele evenementen zoals conferenties, seminaries en festivals.

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter