Subprogramma Media

Het subprogramma Media subsidieert initiatieven ter versterking van de Europese audiovisuele sector. Subsidieaanvragen zijn mogelijk voor ontwikkeling (fictie, animatie, docu en videogames), tv-productie, distributie, vertoning, festivals, trainingen en initiatieven ter bevordering van filmedudatie en markttoegang.

Met een budget van 824 miljoen euro voor de hele periode van 2014 tot 2020, beschikt het subprogramma Media over 56% van het totale budget van Creative Europe. 

Naast de 28 EU-lidstaten zijn er tal van andere landen die deelnemen aan het subprogramma Media.

logo baltic Event
Extended deadline voor de Baltic Event Co-Production Market en POWR Baltic Stories Exchange
'Baltic Event' is de grootste internationale coproductiemarkt in Noord- en Oost-Europa, georganiseerd i.s.m.het Tallinn Black Nights Film Festival. Vlaanderen is dit jaar focusregio. Dien uiterlijk op 1 september je filmproject in (extended deadline).
John Vorhaus
Comedy writing workshop door John Vorhaus
Op 23 en 24 september organiseert mediarte een workshop voor comedy writing onder leiding van de internationaal bekende creative consultant John Vorhaus. Inschrijven kan tot 15 augustus.
FilmFestival Oostende 2017
Schrijf je in voor: Flanders Film Meeting - 15 september 2017
Op vrijdag 15 september 2017 organiseert het Filmfestival Oostende samen met Mediarte de zesde editie van Flanders Film Meeting. Deze dag staat in het teken van een uitwisseling tussen Nederland en Vlaanderen om de grenzen tussen beide filmindustrieën te overstijgen.

Welke subsidiemaatregelen biedt Creative Europe ter ondersteuning van de audiovisuele sector? Hier vind je uitleg over deadlines, voorwaarden, budget, selectiecriteria en aanvraagprocedures.

Wil je je kennis en vaardigheden verder ontwikkelen? Het subprogramma Media steunt een 85-tal internationale opleidingen voor audiovisuele professionals.

Hier vind je een chronologisch overzicht van infosessies en workshops die Media Desk Vlaanderen (mede)organiseert. Daarnaast ook een uitgebreide selectie van andere (internationale) industrie-events zoals de belangrijkste coproductie- en buyers markten, filmfestivals, workshops en pitching sessies.

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter