Subprogramma Media

Het subprogramma Media subsidieert initiatieven ter versterking van de Europese audiovisuele sector. Subsidieaanvragen zijn mogelijk voor ontwikkeling (fictie, animatie, docu en videogames), tv-productie, distributie, vertoning, festivals, trainingen en initiatieven ter bevordering van filmedudatie en markttoegang.

Met een budget van bijna 756 miljoen euro voor de hele periode van 2014 tot 2020, beschikt het subprogramma Media over 56% van het totale budget van Creative Europe. 

Naast de 28 EU-lidstaten zijn er tal van andere landen die deelnemen aan het subprogramma Media.

 

Start invest
Europese Garantiefaciliteit: 25 miljoen euro aan leningen voor Belgische kmo's in de culturele en audiovisuele sector
PMV en St’art treden sinds 19 maart 2018 officieel op als Belgische financiële tussenpersonen voor de nieuwe Garantiefaciliteit die het Europees Investeringsfonds verleent aan de culturele en audiovisuele sectoren binnen het kader van het Creative Europe Programma.
Vertonersontbijt
Meld je aan voor VAF Vertonersontbijt
De 4de editie van het VAF Vertonersontbijt vindt plaats op dinsdag 24 april 2018 tijdens het MOOOV Filmfestival te Turnhout.
Cannes 2018
Kortingscode voor de 'Marché du Film' in Cannes
Via Flanders Image kunnen Vlaamse producenten voor hun Marché du Film accreditatie (8-17 mei 2018) genieten van een speciaal early bird voordeeltarief van 275 euro excl. btw (330 euro incl. btw).

Welke subsidiemaatregelen biedt Creative Europe ter ondersteuning van de audiovisuele sector? Hier vind je uitleg over deadlines, voorwaarden, budget, selectiecriteria en aanvraagprocedures.

Wil je je kennis en vaardigheden verder ontwikkelen? Het subprogramma Media steunt een 85-tal internationale opleidingen voor audiovisuele professionals.

Hier vind je een chronologisch overzicht van infosessies en workshops die Media Desk Vlaanderen (mede)organiseert. Daarnaast ook een uitgebreide selectie van andere (internationale) industrie-events zoals de belangrijkste coproductie- en buyers markten, filmfestivals, workshops en pitching sessies.

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter