Subprogramma Media

Het subprogramma Media subsidieert initiatieven ter versterking van de Europese audiovisuele sector. Subsidieaanvragen zijn mogelijk voor ontwikkeling (fictie, animatie, docu en videogames), tv-productie, distributie, vertoning, festivals, trainingen en initiatieven ter bevordering van filmedudatie en markttoegang.

Met een budget van bijna 756 miljoen euro voor de hele periode van 2014 tot 2020, beschikt het subprogramma Media over 56% van het totale budget van Creative Europe. 

Naast de 28 EU-lidstaten zijn er tal van andere landen die deelnemen aan het subprogramma Media.

 

Series Lab Brussels
Oproep voor 'Series Lab Brussels' (10 t/m 12 december 2018)
'Series Lab Brussels' is een workshop en coproductie-event voor Europese producenten met een televisiedramaserie in ontwikkeling, die op zoek zijn naar internationale partners en feedback. Deadline om je als team op te geven voor deelname is 24 september 2018.
Selectieresultaten media
België haalt meer dan 2,5 miljoen euro binnen via 3 Creative Europe MEDIA-oproepen.
Het Uitvoerende agentschap EACEA maakte de resultaten bekend van Slate Funding, Filmfestivals en Online Promotie van AV Werken.
Sevilla 2018
Win een weekendtrip naar de 'European Film Awards' in Sevilla 2018
Hou je van Europese films? Ooit gedroomd van een glamoureuze filmprijsuitreiking? Test je filmkennis en doe mee met de online filmwedstrijd van de EU Commissie. 10 winnaars krijgen een weekendtrip naar Sevilla tijdens de Europese Film Awards in december.

Welke subsidiemaatregelen biedt Creative Europe ter ondersteuning van de audiovisuele sector? Hier vind je uitleg over deadlines, voorwaarden, budget, selectiecriteria en aanvraagprocedures.

Wil je je kennis en vaardigheden verder ontwikkelen? Het subprogramma Media steunt een 85-tal internationale opleidingen voor audiovisuele professionals.

Hier vind je een chronologisch overzicht van infosessies en workshops die Media Desk Vlaanderen (mede)organiseert. Daarnaast ook een uitgebreide selectie van andere (internationale) industrie-events zoals de belangrijkste coproductie- en buyers markten, filmfestivals, workshops en pitching sessies.

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter