Subprogramma Media

Het subprogramma Media subsidieert initiatieven ter versterking van de Europese audiovisuele sector. Subsidieaanvragen zijn mogelijk voor ontwikkeling (fictie, animatie, docu en videogames), tv-productie, distributie, vertoning, festivals, trainingen en initiatieven ter bevordering van filmedudatie en markttoegang.

Met een budget van 824 miljoen euro voor de hele periode van 2014 tot 2020, beschikt het subprogramma Media over 56% van het totale budget van Creative Europe. 

Naast de 28 EU-lidstaten zijn er tal van andere landen die deelnemen aan het subprogramma Media.

logo baltic Event
Meld je project aan voor de Baltic Event Co-Production Market en POWR Baltic Stories Exchange
'Baltic Event' is de grootste internationale coproductiemarkt in Noord- en Oost-Europa, georganiseerd i.s.m.het Tallinn Black Nights Film Festival. Vlaanderen is dit jaar focusregio. Dien uiterlijk op 15 augustus je filmproject in!
Propellor
Schrijf je in voor 'Propellor Forum #1'
'Propellor Film Tech Hub' is een gemeenschappelijk platform dat nieuwe businessmodellen voor de filmindustrie wil ontwikkelen. Op 13 juli organiseert dit initiatief het 'Propellor Forum #1' in Berlijn voor interdisciplinaire professionals.
Tot 1 augustus aanmelden voor 'SeriesLab 2018' (dec 2017- apr 2018)
SeriesLab is een internationale training van 5 maanden (3 residentiële workshops en 2 online sessies) gericht op de ontwikkeling van innovatieve en high profile internationale TV-series. Uiterlijk op 1 augustus aanmelden.

Welke subsidiemaatregelen biedt Creative Europe ter ondersteuning van de audiovisuele sector? Hier vind je uitleg over deadlines, voorwaarden, budget, selectiecriteria en aanvraagprocedures.

Wil je je kennis en vaardigheden verder ontwikkelen? Het subprogramma Media steunt een 85-tal internationale opleidingen voor audiovisuele professionals.

Hier vind je een chronologisch overzicht van infosessies en workshops die Media Desk Vlaanderen (mede)organiseert. Daarnaast ook een uitgebreide selectie van andere (internationale) industrie-events zoals de belangrijkste coproductie- en buyers markten, filmfestivals, workshops en pitching sessies.

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter