Subprogramma Media

Het subprogramma Media subsidieert initiatieven ter versterking van de Europese audiovisuele sector. Subsidieaanvragen zijn mogelijk voor ontwikkeling (fictie, animatie, docu en videogames), tv-productie, distributie, vertoning, festivals, trainingen en initiatieven ter bevordering van filmedudatie en markttoegang.

Met een budget van bijna 756 miljoen euro voor de hele periode van 2014 tot 2020, beschikt het subprogramma Media over 56% van het totale budget van Creative Europe. 

Naast de 28 EU-lidstaten zijn er tal van andere landen die deelnemen aan het subprogramma Media.

 

coproduction
Nieuwe subsidieoproep voor Internationale Coproductiefondsen
Het Uitvoerende Agentschap EACEA publiceerde de nieuwe subsidieoproep voor Internationale Coproductiefondsen (EACEA 16/2017) met als deadline 6 maart 2018.
Openstaande MEDIA-oproepen in 2018
Openstaande MEDIA-oproepen in 2018
EACEA heeft intussen een groot aantal nieuwe subsidieoproepen gepubliceerd. We zetten de aankomende deadlines chronologisch op een rijtje. Begin tijdig met het schrijven van je subsidieaanvraag, want na de deadline worden er geen aanvragen meer toegelaten.
Cannes
Win een reis naar Cannes!
Is Europese films je passie? Doe dan mee met de #euFilmContest quiz voor cinemaliefhebbers uit heel Europa. De 10 deelnemers met de hoogste scores winnen een reis naar Cannes tussen 14 en 16 mei 2018, tijdens de periode van het bekende filmfestival.

Welke subsidiemaatregelen biedt Creative Europe ter ondersteuning van de audiovisuele sector? Hier vind je uitleg over deadlines, voorwaarden, budget, selectiecriteria en aanvraagprocedures.

Wil je je kennis en vaardigheden verder ontwikkelen? Het subprogramma Media steunt een 85-tal internationale opleidingen voor audiovisuele professionals.

Hier vind je een chronologisch overzicht van infosessies en workshops die Media Desk Vlaanderen (mede)organiseert. Daarnaast ook een uitgebreide selectie van andere (internationale) industrie-events zoals de belangrijkste coproductie- en buyers markten, filmfestivals, workshops en pitching sessies.

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter