Subprogramma Media

Het subprogramma Media subsidieert initiatieven ter versterking van de Europese audiovisuele sector. Subsidieaanvragen zijn mogelijk voor ontwikkeling (fictie, animatie, docu en videogames), tv-productie, distributie, vertoning, festivals, trainingen en initiatieven ter bevordering van filmedudatie en markttoegang.

Met een budget van bijna 756 miljoen euro voor de hele periode van 2014 tot 2020, beschikt het subprogramma Media over 56% van het totale budget van Creative Europe. 

Naast de 28 EU-lidstaten zijn er tal van andere landen die deelnemen aan het subprogramma Media.

Nieuwe subsidieoproepen voor 'Filmfestivals' en voor 'TV-Productie'
Nieuwe subsidieoproepen voor 'Filmfestivals' en voor 'TV-Productie'
Het Uitvoerend Agentschap EACEA publiceerde twee nieuwe subsidieoproepen: voor 'Filmfestivals' (EACEA/17/2017) met deadlines 23 november 2017 en 26 april 2018 en voor 'TV-Productie' (EACEA 21/2017) met deadlines 16 november 2017 en 24 mei 2018.
Tabula Rasa
Serial Day & andere industie-events tijdens Film Fest Gent 2017
Serial Day is een jaarlijks event tijdens Film Fest Gent dat wordt georganiseerd door de Scenaristengilde, VRT, het Vlaams Audiovisueel Fonds en Media Desk Vlaanderen. Dit jaar vindt het plaats op 19 oktober.
Nieuw subsidieoproep 2018 'Selectieve Distributie'
Nieuw subsidieoproep 2018 'Selectieve Distributie'
Het Uitvoerende Agentschap publiceerde de subsidieoproep 2018 voor 'Selectieve Distributie' (EACEA/12/2017) met als eerste deadline 5 december 2017 en als tweede deadline 14 juni 2018.

Welke subsidiemaatregelen biedt Creative Europe ter ondersteuning van de audiovisuele sector? Hier vind je uitleg over deadlines, voorwaarden, budget, selectiecriteria en aanvraagprocedures.

Wil je je kennis en vaardigheden verder ontwikkelen? Het subprogramma Media steunt een 85-tal internationale opleidingen voor audiovisuele professionals.

Hier vind je een chronologisch overzicht van infosessies en workshops die Media Desk Vlaanderen (mede)organiseert. Daarnaast ook een uitgebreide selectie van andere (internationale) industrie-events zoals de belangrijkste coproductie- en buyers markten, filmfestivals, workshops en pitching sessies.

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter