Subprogramma Media

Het subprogramma Media subsidieert initiatieven ter versterking van de Europese audiovisuele sector. Subsidieaanvragen zijn mogelijk voor ontwikkeling (fictie, animatie, docu en videogames), tv-productie, distributie, vertoning, festivals, trainingen en initiatieven ter bevordering van filmedudatie en markttoegang.

Met een budget van bijna 756 miljoen euro voor de hele periode van 2014 tot 2020, beschikt het subprogramma Media over 56% van het totale budget van Creative Europe. 

Naast de 28 EU-lidstaten zijn er tal van andere landen die deelnemen aan het subprogramma Media.

Lux Film Prize 2017
Gratis kijken naar de 3 genomineerde films van de LUX Film Prijs
De LUX Film Prijs wordt sinds 2007 jaarlijks uitgereikt door het Europees Parlement en is in het leven geroepen om zowel de distributie van Europese films als het Europese debat over belangrijke maatschappelijke kwesties te bevorderen.
logo idfa festival
Industry Talk over documentaireseries tijdens IDFA
Storytelling in series is duidelijk een nieuwe trend binnen het documentairegenre. Op 22 november organiseren IDFA Industry i.s.m. de Media Desks van Nederland, Vlaanderen en Brussel-Wallonië een industry talk over documentaireseries.
On Body and Soul
Nominaties Europese Film Awards bekend
Met elk vier nominaties zijn ‘On Body and Soul’ van Ildiko Enyedi en ‘The Square’ van Ruben Östlund de koplopers onder de genomineerden voor de European Film Awards 2017.

Welke subsidiemaatregelen biedt Creative Europe ter ondersteuning van de audiovisuele sector? Hier vind je uitleg over deadlines, voorwaarden, budget, selectiecriteria en aanvraagprocedures.

Wil je je kennis en vaardigheden verder ontwikkelen? Het subprogramma Media steunt een 85-tal internationale opleidingen voor audiovisuele professionals.

Hier vind je een chronologisch overzicht van infosessies en workshops die Media Desk Vlaanderen (mede)organiseert. Daarnaast ook een uitgebreide selectie van andere (internationale) industrie-events zoals de belangrijkste coproductie- en buyers markten, filmfestivals, workshops en pitching sessies.

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter