Subprogramma Media

Het subprogramma Media subsidieert initiatieven ter versterking van de Europese audiovisuele sector. Subsidieaanvragen zijn mogelijk voor ontwikkeling (fictie, animatie, docu en videogames), tv-productie, distributie, vertoning, festivals, trainingen en initiatieven ter bevordering van filmedudatie en markttoegang.

Met een budget van bijna 756 miljoen euro voor de hele periode van 2014 tot 2020, beschikt het subprogramma Media over 56% van het totale budget van Creative Europe. 

Naast de 28 EU-lidstaten zijn er tal van andere landen die deelnemen aan het subprogramma Media.

 

EU Film Contest
Win een trip naar het filmfestival van Cannes 2019
Hou je van Europese films? Ooit gedroomd van een glamoureuze première op de rode loper? Test je filmkennis en doe mee met de online filmwedstrijd van de EU Commissie.
By the name of Tania
13 MEDIA-gesteunde films tijdens de Berlinale 2019
Het Berlinale festival vindt dit jaar plaats van 7 t/m 17 februari 2019. 13 MEDIA-ondersteunde films - waaronder 3 Belgische coproducties - worden dit jaar vertoond.
EFF Berlinale 2019
European Film Forum @Berlinale - 11 februari 2019
Het eerste Film Forum van dit jaar vindt plaats tijdens de Berlinale op 11 februari 2018. Het thema van deze editie is 'Subtitling and Dubbing'.

Welke subsidiemaatregelen biedt Creative Europe ter ondersteuning van de audiovisuele sector? Hier vind je uitleg over deadlines, voorwaarden, budget, selectiecriteria en aanvraagprocedures.

Wil je je kennis en vaardigheden verder ontwikkelen? Het subprogramma Media steunt een 85-tal internationale opleidingen voor audiovisuele professionals.

Hier vind je een chronologisch overzicht van infosessies en workshops die Media Desk Vlaanderen (mede)organiseert. Daarnaast ook een uitgebreide selectie van andere (internationale) industrie-events zoals de belangrijkste coproductie- en buyers markten, filmfestivals, workshops en pitching sessies.

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter