Subprogramma Media

Het subprogramma Media subsidieert initiatieven ter versterking van de Europese audiovisuele sector. Subsidieaanvragen zijn mogelijk voor ontwikkeling (fictie, animatie, docu en videogames), tv-productie, distributie, vertoning, festivals, trainingen en initiatieven ter bevordering van filmedudatie en markttoegang.

Met een budget van bijna 756 miljoen euro voor de hele periode van 2014 tot 2020, beschikt het subprogramma Media over 56% van het totale budget van Creative Europe. 

Naast de 28 EU-lidstaten zijn er tal van andere landen die deelnemen aan het subprogramma Media.

 

Brexit
Update Brexit
Tijdens de Europese Top van 10 april 2019 heeft het VK een uitstel tot 31 oktober 2019 gekregen om uit te treden.Vandaar dat Britse organisaties nog steeds volledig kunnen deelnemen aan Creative Europe tot die datum.
Vechtmeisje
Young Audience Award op 5 mei 2019
Op 5 Mei is het weer zover ! Dan worden de - door de Europese Film Academy - 3 genomineerde, beste Europese jeugdfilms getoond voor tieners in 34 landen over heel Europa.
ACE Logo
2 plaatsen voor Vlaamse producenten voor de workshop ACE Series Special
ACE Series Special is een nieuwe zesdaagse workshop voor ervaren producenten van series en vindt plaats van 4 t/m 9 november in Brussel. 2 plaatsen zijn gereserveerd voor Vlaamse deelnemers via het VAF. Tot 1 juni kun je je kandidaat stellen.

Welke subsidiemaatregelen biedt Creative Europe ter ondersteuning van de audiovisuele sector? Hier vind je uitleg over deadlines, voorwaarden, budget, selectiecriteria en aanvraagprocedures.

Wil je je kennis en vaardigheden verder ontwikkelen? Het subprogramma Media steunt een 85-tal internationale opleidingen voor audiovisuele professionals.

Hier vind je een chronologisch overzicht van infosessies en workshops die Media Desk Vlaanderen (mede)organiseert. Daarnaast ook een uitgebreide selectie van andere (internationale) industrie-events zoals de belangrijkste coproductie- en buyers markten, filmfestivals, workshops en pitching sessies.

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter