Subprogramma Media

Het subprogramma Media subsidieert initiatieven ter versterking van de Europese audiovisuele sector. Subsidieaanvragen zijn mogelijk voor ontwikkeling (fictie, animatie, docu en videogames), tv-productie, distributie, vertoning, festivals, trainingen en initiatieven ter bevordering van filmedudatie en markttoegang.

Met een budget van bijna 756 miljoen euro voor de hele periode van 2014 tot 2020, beschikt het subprogramma Media over 56% van het totale budget van Creative Europe. 

Naast de 28 EU-lidstaten zijn er tal van andere landen die deelnemen aan het subprogramma Media.

 

logo wemw
When East Meets West 2019: focus op Centraal Oost-Europa en Benelux
Het Italiaanse coproductieforum 'When East Meets West' vindt dit jaar plaats van 22 t/m 22 januari tijdens het filmfestival van Trieste (IT). De focuslanden van dit jaar zijn Centraal Oost-Europa en Benelux.
Story Conference
VAF Story Conference
Hoe bouw ik mijn verhaal op om een maximale impact te genereren? Dat is de sleutelvraag van de VAF Story Conference op 26 februari in BOZAR. Tot 31 januari kan je genieten van een Early Bird korting.
EU Film Contest
Win een trip naar het filmfestival van Cannes 2019
Hou je van Europese films? Ooit gedroomd van een glamoureuze première op de rode loper? Test je filmkennis en doe mee met de online filmwedstrijd van de EU Commissie.

Welke subsidiemaatregelen biedt Creative Europe ter ondersteuning van de audiovisuele sector? Hier vind je uitleg over deadlines, voorwaarden, budget, selectiecriteria en aanvraagprocedures.

Wil je je kennis en vaardigheden verder ontwikkelen? Het subprogramma Media steunt een 85-tal internationale opleidingen voor audiovisuele professionals.

Hier vind je een chronologisch overzicht van infosessies en workshops die Media Desk Vlaanderen (mede)organiseert. Daarnaast ook een uitgebreide selectie van andere (internationale) industrie-events zoals de belangrijkste coproductie- en buyers markten, filmfestivals, workshops en pitching sessies.

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter