Subprogramma Media

Het subprogramma Media subsidieert initiatieven ter versterking van de Europese audiovisuele sector. Subsidieaanvragen zijn mogelijk voor ontwikkeling, tv-productie, distributie, vertoning, festivals, markttoegang- en opleidingsinitiatieven. Nieuw sinds 2014 zijn subsidies voor initiatieven rond publieksontwikkeling (audience development) en voor de ontwikkeling van videogames.

Met een totaal van 824 miljoen euro voor de hele periode van 2014 tot 2020, beschikt het subprogramma Media over 56% van het totale budget van Creative Europe. 

Naast de 28 EU-lidstaten zijn er tal van andere landen die deelnemen aan het subprogramma Media.

Logo DOCVILLE
Meld je aan voor het VAF Vertonersontbijt tijdens DOCVILLE op 29 mrt 2017
Op woensdag 29 maart 2017 organiseren het VAF en Docville in de nieuwe zalen van Cinema ZED de tweede editie van het VAF Vertonersontbijt. Meld je nu aan! Deelname is gratis.
European Film Forum Vilnius
Save the date: European Film Forum in Vilnius op 6 april 2017
Het eerstvolgende European Film Forum met werktitel 'Promotion and Prominence of European Audiovisual Content' vindt plaats tijdens het Vilnius Film Festival op 6 april 2017.
referendum UK
Update over UK-deelname aan Creative Europe
Het Brexit-referendum en de uitvoering van Artikel 50 in 2018, riepen vele vragen op over de deelname van het Verenigd Koninkrijk aan het Creative Europe programma. De UK Desk antwoordde hierop dat de UK minstens tot eind 2018 actief zal blijven deelnemen.

Welke subsidiemaatregelen biedt Creative Europe ter ondersteuning van de audiovisuele sector? Hier vind je uitleg over deadlines, voorwaarden, budget, selectiecriteria en aanvraagprocedures.

Wil je je kennis en vaardigheden verder ontwikkelen? Het subprogramma Media steunt een 85-tal internationale opleidingen voor audiovisuele professionals.

Hier vind je een chronologisch overzicht van infosessies en workshops die Media Desk Vlaanderen (mede)organiseert. Daarnaast ook een uitgebreide selectie van andere (internationale) industrie-events zoals de belangrijkste coproductie- en buyers markten, filmfestivals, workshops en pitching sessies.

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter