Subprogramma Media

Het subprogramma Media subsidieert initiatieven ter versterking van de Europese audiovisuele sector. Subsidieaanvragen zijn mogelijk voor ontwikkeling (fictie, animatie, docu en videogames), tv-productie, distributie, vertoning, festivals, trainingen en initiatieven ter bevordering van filmedudatie en markttoegang.

Met een budget van bijna 756 miljoen euro voor de hele periode van 2014 tot 2020, beschikt het subprogramma Media over 56% van het totale budget van Creative Europe. 

Naast de 28 EU-lidstaten zijn er tal van andere landen die deelnemen aan het subprogramma Media.

 

Series Lab Brussels
Oproep voor 'Series Lab Brussels' (10 t/m 12 december 2018)
'Series Lab Brussels' is een workshop en coproductie-event voor Europese producenten met een televisiedramaserie in ontwikkeling, die op zoek zijn naar internationale partners en feedback. Deadline om je als team op te geven voor deelname is 24 september 2018.
Save-the-date - 13 september 2018 - Geef je mening over Creative Europe 2021-2027
Save-the-date - 13 september 2018 - Geef je mening over Creative Europe 2021-2027
Het huidige Creative Europe programma van de Europese Unie krijgt een vervolg na 2020. Daarom organiseren we samen met vleva op 13 september een event waar je je mening kunt geven over de toekomstige Cultuur- en MEDIA subprogramma's.
Logo Europa Cinema's
Subsidieoproep voor lidmaatschap Europa Cinemas 2019
Europa Cinemas, het MEDIA-ondersteunde cinemanetwerk, publiceerde onlangs de nieuwe subsidieoproep voor cinemazalen of mini-netwerken van cinemazalen voor het lidmaatschap vanaf 1 januari 2019. Deadline om een aanvraag in te dienen is 15 september 2018.

Welke subsidiemaatregelen biedt Creative Europe ter ondersteuning van de audiovisuele sector? Hier vind je uitleg over deadlines, voorwaarden, budget, selectiecriteria en aanvraagprocedures.

Wil je je kennis en vaardigheden verder ontwikkelen? Het subprogramma Media steunt een 85-tal internationale opleidingen voor audiovisuele professionals.

Hier vind je een chronologisch overzicht van infosessies en workshops die Media Desk Vlaanderen (mede)organiseert. Daarnaast ook een uitgebreide selectie van andere (internationale) industrie-events zoals de belangrijkste coproductie- en buyers markten, filmfestivals, workshops en pitching sessies.

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter