Cultuur

Het Creative Europe 2021-2027-programma is officieel bekend gemaakt op 17 juni 2021.

Het Luik CULTUUR wil internationale samenwerking aanmoedigen tussen culturele en creatieve sectoren in en rond Europa. Aandacht gaat vooral naar transnationale mobiliteit van culturele spelers en circulatie van creaties, alsook professionele ontwikkeling via uitwisseling van artistieke expertise, innoverende businessmodellen, digitale praktijken, publieksontwikkelingsstrategieën en netwerking.

infodag 15 feb 2023
Infodag: EU-subsidies voor de cultuursector
Op 15 februari 2023 organiseren VLEVA, Cultuurloket, Creative Europe Desk Vlaanderen en Kunstenpunt een nieuwe EU-subsidiedag voor de cultuursector in Vlaanderen. Deze keer ligt de focus op Europese programma’s en het schrijven van een sterke aanvraag. 
MME 2023
Winnaars van de Music Moves Europe Awards 2023
Schmyt (DE), July Jones (SL), Oska (AU), Kids Return (FR) en Queralt Lahoz (ES) zijn de winnaars van de Music Moves Europe Awards 2023. De prestigieuze Grote Juryprijs is toegekend aan Sans Soucis (IT) en de Publieksprijs is gewonnen door Jerry Heil (Oekraïne).
EU Youth Heritage
Oproep voor 'EU Heritage Youth Residencies 2023'
Europa Nostra en de coöperatie La Paranza organiseren de eerste editie van de 'European Heritage Youth Residencies' op 13-18 maart 2023 in Rione Sanità, Napels, Italië. Solliciteer vóór 12 februari 2023.

Welke subsidiemaatregelen biedt Creative Europe ter ondersteuning van de creatieve en culturele sectoren? Hier vind je uitleg over deadlines, voorwaarden, budget, selectiecriteria en aanvraagprocedures.

Hoe en waar vind je andere organisaties om samen een Europees samenwerkingsproject mee te organiseren? Hier vind je een overzicht van partner searches, databanken en tips.

Hier vind je een chronologisch overzicht van infossessies en workshops die Culture Desk Vlaanderen (mede) organiseert, alsook externe culturele evenementen zoals conferenties, seminaries en festivals.

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter