MEDIA

Het Creative Europe 2021-2027-programma is officieel bekend gemaakt op 17 juni 2021.

Download de samenvatting van CREATIVE EUROPE 2021-2027

---------

Het Luik MEDIA presenteert zich naar de audiovisuele sector in 3 grote blokken van ondersteuning: CONTENT, PUBLIEK en BUSINESS.

MEDIA wenst het competitievermogen en de omvang van de Europese audiovisuele industrie te vergroten. Daarom ligt er bijkomende nadruk op samenwerking en innovatie, creatie en productie van Europese audiovisuele werken. De focus ligt op het verder aankweken van talenten en vaardigheden in de audiovisuele sector. Ook via nieuwe businessmodellen en het gebruik van nieuwe technologieën voorziet MEDIA een ondersteuning van een performantere transnationale cinema- en online-distributie van Europese audiovisuele werken. Tenslotte staat de promotie van Europese audiovisuele werken en publieksontwikkeling in Europa en daarbuiten voorop.

 

push boundaries
Infosessies over nieuwe MEDIA en Cross-sectorale oproepen
Het Uitvoerende Agentschap EACEA organiseert een aantal online infosessies over de nieuwe oproepen, die de aanvraagprocedure toelichten.
Lux Award
Film 'Close' voorgedragen voor de LUX Publieksprijs 2023.
Voor de LUX Publieksprijs 2023 zijn vijf films genomineerd. De films worden door het Europees Parlement in alle 24 officiële EU-talen ondertiteld zullen de komende maanden in Europa worden vertoond.
MEDIA Stand Creative Europe
Creative Europe MEDIA umbrella stand op de European Film Market in Berlijn
De Europese filmmarkt (EFM) in Berlijn loopt van 16 t/m 22 februari 2023. Zoals ieder jaar is het mogelijk om gebruik te maken van de diensten van de Creative Europe MEDIA Umbrella stand. 

Welke subsidiemaatregelen biedt Creative Europe ter ondersteuning van de audiovisuele sector? Hier vind je uitleg over deadlines, voorwaarden, budget, selectiecriteria en aanvraagprocedures.

Wil je je kennis en vaardigheden verder ontwikkelen? Het subprogramma Media steunt een 85-tal internationale opleidingen voor audiovisuele professionals.

Hier vind je een chronologisch overzicht van infosessies en workshops die Media Desk Vlaanderen (mede)organiseert. Daarnaast ook een uitgebreide selectie van andere (internationale) industrie-events zoals de belangrijkste coproductie- en buyers markten, filmfestivals, workshops en pitching sessies.

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter