European Film Fora (San Sebastian Festival)

Eureopean Film Forum
Type: 
  • Webinar
  • Conferentie
Genre: 
Audiovisueel beleid
Datum: 
22 september 2020 - 25 september 2020
Locatie: 
San Sebastian (ES) en online
Organisator: 
Europese Commissie
22 september, 15u00 - 16u45
De komende editie van het European Film Forum van het San Sebastian Festival zal ingaan op de uitdagingen en mogelijkheden van de Europese audiovisuele industrie in de context van Covid-19. Het zal ook een diepgaande analyse maken van de gevolgen van deze situatie voor de Europese audiovisuele sector, die als gevolg van de digitale revolutie al een transformatieproces in zijn bedrijfsmodellen en -structuur onderging.
 
Masterclass with Ted Hope (online)
24 september, 18u00 - 19u00 
De filmmagnaat Ted Hope bouwde zijn carrière op door de eerste kansen te grijpen op de gewaagde auteurs als Ang Lee en Nicole Holofcener. In deze Masterclass deelt Hope de inzichten die hij heeft opgedaan bij de productie van talloze veelgeprezen films zoals In the Bedroom (2001), American Splendor (2003) en Manchester by the Sea (2016); via zijn onafhankelijke productiemaatschappijen Good Machine en This Is That; en vanuit een recente rol als Co-Head of Movies voor Amazon Studios.
 
25 september, 19u00 - 12u30
De audiovisuele sector is voortdurend in beweging, onder andere door de opkomst van nieuwe technologieën, hulpmiddelen die zijn getest op andere gebieden zoals de videogame-industrie of de geneeskunde, en die nu hun toepassingsgebied in de film vinden. Zo vinden initiatieven als Blockchain, Virtual en Mixed Reality, Neurotechnology en Language Technologies hun weg naar de film, waardoor een ander verhaal en nieuwe zakelijke mogelijkheden in de audiovisuele industrie ontstaan.
 

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter