IME Europese samenwerkingsverhaal - Slotconferentie

Type: 
Webinar
Datum: 
25 februari 2021
Locatie: 
online
Organisator: 
IME
Deadline(s): 
23 februari 2021

Sinds 2018 maakt de Belgische vzw KAOS samen met de non-profit organisaties INTRAS (Spanje) en EDRA (Griekenland) het Introspection Music Experience muziekproject met steun van Creative Europe (2014-2020). 

Introspection Music Experience (IME) brengt 12 solo-artiesten en bands samen met componisten die leven met een psychische kwetsbaarheid. IME opent mogelijkheden voor diverse gemeenschappen om elkaar te leren kennen, in dialoog te gaan, ervaringen te delen en nieuwe muziek te maken met als thema 'psychische kwetsbaarheid'.

Muziek vormt de brug om te spreken over het leven met een psychische kwetsbaarheid, vanuit de unieke positie van ervaringsdeskundigen. Op deze manier wordt het bijhorende stigma bevraagd, bijgestuurd of uitgewist.

Het oorspronkelijke plan was dat IME, naast een album met 16 nummers, zou resulteren in een internationale toer van 12 concerten in België (Brussel), Griekenland (Athene) en Spanje (Valladolid) mét een heuse documentaire over het IME-project.

Benieuwd naar de uiteindelijke realisatie van het Kleinschalige Creative Europe project, ondanks de COVID-19 restricties? Volg het online IME-slotevenement in samenwerking met Museum Dr. Guislain op 25 februari 2021. Meer info op de IME-website.

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter