International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) 2021

logo idfa festival
Type: 
Festival
Genre: 
Documentaire
Datum: 
17 november 2021 - 28 november 2021
Locatie: 
Amsterdam
Organisator: 
IDFA
Deadline(s): 
1 augustus 2020 (voor IDFA Forum)
Het International Documentary Film Festival Amsterdam is in 1988 opgericht om de documentairecultuur nationaal en internationaal te stimuleren. Sindsdien is IDFA uitgegroeid tot het grootste documentairefilmfestival ter wereld. Het festival is een stimulerende ontmoetingsplek voor zowel regisseurs, producenten, kopers en financiers als het publiek.

Jaarlijks worden ruim 250 creatieve documentaires vertoond. IDFA is uniek vanwege het internationale filmprogramma, de verscheidenheid aan genres, het politiek geëngageerde programma en de vele Europese en wereldpremières die elk jaar aangeboden worden. Tijdens IDFA staat de creatieve documentaire in het middelpunt van de belangstelling.

 
PROGRAMMA
 
Naast het festival bestaat IDFA uit het IDFA Bertha Fund en de markten IDFA Forum en Docs for Sale. Het IDFA Bertha Fund biedt steun aan documentaireprojecten en festivals in ontwikkelingslanden. Het FORUM is de grootste Europese co-financieringsmarkt voor documentaireproducties. Docs for Sale is een gespecialiseerde markt voor de verkoop en distributie van creatieve documentaire.
 
IDFA DocLab is één van de belangrijkste platformen voor interactieve documentaire en storytelling.
 
IDFA herbergt een groot aantal activiteiten die veel verder gaan dan alleen de vertoning van kwaliteitsdocumentaires. Ontwikkeling, productie en distributie worden gestimuleerd door respectievelijk het IDFA Forum, IDFA Bertha Fund, Docs for Sale en IDFADocLabAcademy. Bijna jaarlijks komen er nieuwe festivalonderdelen bij.

IDFA kent momenteel 17 programma-onderdelen, waaronder 8 competitieprogramma’s. Voor elk daarvan worden vooral films geselecteerd die op de een of andere manier grensverkennend of grensverleggend zijn.

 

logo creative europe Media

 

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter