Looking Ahead - New Opportunities and Visions within EU Funding for Culture after Covid-19

Looking Ahead
Type: 
Conferentie
Datum: 
8 oktober 2020
Locatie: 
online webinar
Organisator: 
Duitse Creative Europe Culture Desk
De Duitse Creative Europe Desk organiseert de online conferentie Looking Ahead - New Opportunities and Visions within EU Funding for Culture after Covid-19 in het kader van het Duitse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. De conferentie brengt deskundigen uit Europa bijeen en richt zich op de steunmaatregelen tijdens en na Covid-19, maar ook op de nieuwe programmacyclus, met speciale aandacht voor Creatief Europa, Horizon Europa en de Europese structuurfondsen.
 
2020 is een cruciaal jaar op Europees niveau en dat is niet alleen vanwege de Covid-19-crisis. De EU moet beslissen over haar meerjarig financieel kader (MFK) voor de komende 7 jaar en streeft ernaar de economische en sociale crisis te overwinnen. Er is veel gezegd over de behoeften van de culturele en creatieve sectoren in Europa, maar ook over de betekenis ervan voor een cultureel divers en robuust Europa. Aan de vooravond van het nieuwe MFK en ter gelegenheid van het Duitse voorzitterschap van de EU-Raad wil men het hebben over visies en hoe het moment van een crisis kan gebruikt worden om na te denken over nieuwe richtingen en concepten. 
 
De webinar is op 8 oktober 2020 van 16u30 tot 19u30. De link voor de streaming, zal op 8 oktober 2020 op de website van de Duitse Creative Desk worden vermeld.
 
 

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter