Online infosessie New European Bauhaus

New Bauhaus
Type: 
Webinar
Datum: 
24 februari 2021
Locatie: 
online webinar
Organisator: 
Europese Commissie
Deadline(s): 
23 februari 2021

Het Nieuwe Europese Bauhaus-initiatief (New European Bauhaus), aangevoerd door Europees Commissaris von der Leyen, wil een beweging vormen die de Europese Green Deal verbindt met maatschappelijke bewustwording. Zij roept alle Europeanen op om samen te bouwen aan een duurzame en inclusieve toekomst, tot welzijn van heel de samenleving.

Het New European Bauhaus-initiatief is een creatieve en interdisciplinaire beweging in wording;  een platform voor experiment en verbinding tussen denkers en doeners; een brug tussen de werelden van wetenschap, technologie, kunst en cultuur. Het is een uitnodiging om vanuit een groener perspectief de actuele uitdagingen te zien als kansen om ons leven ten goede te veranderen; om via co-creatie innovatieve oplossingen te vinden voor complexe maatschappelijke problemen; om vorm te geven aan ons denken en wijze van leven en bouwen, onder meer door overheidsopdrachten te beïnvloeden.
Het benadrukt de waarde van eenvoud, functionaliteit en circulariteit van materialen zonder in te boeten aan dagelijks comfort. Financiële steun wordt voorzien voor innovatieve ideeën en producten via ad-hoc- en gecoördineerde programma-oproepen.
Lees meer over The New European Bauhaus.
 
Op 24 February 2021, gaat een online infosessie door over het New European Bauhaus initiatief. Meer info lees je op de site van de Europese Commissie.

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter