When East Meets West 2020

logo wemw
Type: 
  • Buyers-markt
  • Pitching-sessie
  • Workshop
  • Coproductiemarkt
Genre: 
  • Fictiefilm
  • Documentaire
Datum: 
19 januari 2020 - 21 januari 2020
Locatie: 
Triëste (IT)
Organisator: 
FVG Audiovisual Fund & Trieste Film Festival
Deadline(s): 
7 november 2019 (Co-Production Forum - verstreken)

Het forum vindt plaats in het kader van het Trieste Film festival en bevat publieke pitchsessies, 1-2-1 meetings en diverse panelgesprekken/case studies over financiering en distributie in deze regio's.

De dubbele focus van WEMW 2019 ligt op Benelux (België, Nederland, Luxemburg) en de Centraal-Oost Europa (Tsjechië, Polen, Slovakije en Oekraïne). Alle Europese producenten in aanmerking, mits ze een project (fictie of docu) met coproductiepotentieel met de Baltische staten of Italië hebben. WEMW zorgt er telkens voor dat er een stevige delegatie aanwezig is van professionals uit de focuslanden en Italië.

De geselecteerde projecten worden mid-December bekend gemaakt, de geselecteerde producenten krijgen 4 overnachtigen in Trieste aangeboden.

Naast het coproductieforum vindt er ook het 'First Cut Lab (FCL)' plaats. FCL is een programma gericht op langspeelfictiefilms in montagefase afkomstig uit Oost-Europa en Italië. De geselecteerde teams (producent en regisseur) krijgen feedback van topfestivalprogrammatoren, sales agents, creatieve producenten en monteurs.

Voor documentaireprojecten in een vergevorderde montagefase is er het  programma 'Last Stop Trieste (LST)'. De projecten dienen eerder ontwikkeld of voorgesteld te zijn in Ex-Oriente Film, BDC Discoveries by Balkan Documentary Center, Docu Rough Cut Boutique in Sarajevo of When East Meets West.

Meer informatie

 

 

 

 

 

 

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter