MEDIA-subsidies

Het Creative Europe 2021-2027-programma is officieel aangekondigd op 17 juni 2021. 

Download het FACTSHEET van CREATIVE EUROPE 2021-2027.

De Creative Europe-oproepen (in het Engels) zijn sinds 2 juni 2021 beschikbaar op de Funding & Tenders Portal

De hieronder vermelde subsidies worden beheerd door het Europees Uitvoerend Agentschap voor Onderwijs en Cultuur (EACEA) van de Europese Commissie. Organisaties uit 38 deelnemende landen kunnen binnen het MEDIA-luik een aanvraag indienen.

 

Content

Europese Co-Ontwikkeling
Steun aan een co-ontwikkeling door ten minste 2 Europese onafhankelijke producenten van 1 audiovisueel project (animatie, creatieve documentaire, fictie) voor commerciële exploitatie (bioscoop/ TV/ Digitale of multiplatforms).
Deadline(s):
 • 17 november 2021
Europese Slate-Ontwikkeling
Steun aan Europese onafhankelijke producenten voor de ontwikkeling van 3 tot 5 audiovisuele werken (fictie, animatie, creatieve docu (film/serie), AR/VR, interactieve documentaire) + eventueel 1 kortfilm bedoeld voor bioscopen/ digitale platformen.
Deadline(s):
 • 25 augustus 2021
Europese Mini-Slate-Ontwikkeling
Steun aan Europese onafhankelijke producenten uit landen met een lage productiecapaciteit voor de ontwikkeling van 2 à 3 audiovisuele werken + eventueel 1 kortfilm bedoeld voor bioscopen/ digitale platformen.
Deadline(s):
 • 12 augustus 2021
TV- en Online-Content
Steun aan Europese onafhankelijke producenten voor de productie van films of series (fictie, animatie en creatieve documentaire) die bestemd zijn voor televisie- en online-uitzendingen.
Deadline(s):
 • 25 augustus 2021

Publiek

Netwerken van Europese Bioscopen
Steun voor een netwerk van Europese bioscoopuitbaters die een aanzienlijk aanbod aan niet-nationale Europese films vertonen met oog op een publiekstoename.
Deadline(s):
 • 10 augustus 2021
Europese Festivals
Steun aan Europese festivals die een aanzienlijk aandeel niet-nationale Europese AV werken programmeren en die met activiteiten hun publiek vernieuwen en uitbreiden. Met extra aandacht voor gender-evenwicht, inclusie, diversiteit & representativiteit.
Deadline(s):
 • 24 augustus 2021
Europese VOD-Netwerken en Operatoren
Steun aan acties om Europese VOD-platforms met een aanzienlijk aandeel van niet-nationale Europese AV werken te verbeteren & de toegankelijkheid van Europese inhoud voor een breder wereldwijd publiek te vergroten.
Deadline(s):
 • 5 oktober 2021
Films on the Move
Steun aan campagnes voor pan-Europese bioscoop- en/of online-distributie van in aanmerking komende Europese films, gecoördineerd door de verkoopagent van die films. Met extra aandacht voor gender-evenwicht, inclusie, diversiteit en representativiteit.
Deadline(s):
 • 24 augustus 2021
Publieksontwikkeling & Filmeducatie
Steun aan projecten met als doel de belangstelling van het (Pan)-Europese publiek (uit min. 5 MEDIA-landen) voor Europese audiovisuele werken te stimuleren en zijn kennis te vergroten, met inbegrip van programma's over cinematografisch erfgoed.
Deadline(s):
 • 5 oktober 2021

Business

Talent en Vaardigheden
Steun aan organisaties die fysieke/online trainingen aanbieden op basis van innovatieve onderwijs coaching-methoden, gebruikmakend van de recentste digitale technologieën.
Deadline(s):
 • 26 augustus 2021
Markten & Netwerken
Steun voor activiteiten die zowel Europese/internationale coproducties faciliteren als de fysieke/online toegang tot professionele audiovisuele industrie-evenementen en markten.
Deadline(s):
 • 24 augustus 2021
Innovatieve Instrumenten & Business-modellen
Steun voor activiteiten die zowel Europese/internationale coproducties faciliteren als de fysieke/online toegang tot professionele audivisuele industrie-events en markten.
Deadline(s):
 • 24 augustus 2021

Piloot- en Voorbereidende Acties

Writing European - Europees Schrijven (Voorbereidende Actie v. EU Commissie*)
Steun aan 3 à 4 transnationale Creative Hub-consortia die de co-creatie van meerdere Europese fictiereeksen faciliteren, begeleiden en stimuleren in “schrijverskamers”, creatieve centra e.a., met inzet van nieuwe methodes en instrumenten.
Deadline(s):
 • 20 september 2021
Hulp nodig bij je subsidie-aanvraag?

Frank Herman 200 pix

Wij bieden op-maat-gemaakt advies en organiseren geregeld kostenloze infosessies en workshops. Contacteer Frank Herman.

Selectieresultaten

Lees welke Europese en Belgische organisaties werden geselecteerd i.h.k.v. MEDIA-Luik (vanaf 2007).

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter