MEDIA-subsidies

Download het FACTSHEET van CREATIVE EUROPE 2021-2027.

De Creative Europe-oproepen (in het Engels) zijn beschikbaar op de Funding & Tenders Portal

De hieronder vermelde subsidies worden beheerd door het Europees Uitvoerend Agentschap voor Onderwijs en Cultuur (EACEA) van de Europese Commissie. Organisaties uit 38 deelnemende landen kunnen binnen het MEDIA-luik een aanvraag indienen.

 

Business

Talent en Vaardigheden
Steun aan organisaties die fysieke/online trainingen aanbieden op basis van innovatieve onderwijs coaching-methoden, gebruikmakend van de recentste digitale technologieën.
Deadline(s):
 • 4 mei 2022
Markten & Netwerken
Steun voor activiteiten die zowel Europese/internationale coproducties faciliteren als de fysieke/online toegang tot professionele audiovisuele industrie-evenementen en markten.
Deadline(s):
 • 28 juni 2022
Innovatieve Instrumenten & Business-modellen
Steun voor activiteiten die zowel Europese/internationale coproducties faciliteren als de fysieke/online toegang tot professionele audivisuele industrie-events en markten.
Deadline(s):
 • 7 april 2022
MEDIA 360°
Steun om synergieën te werk te stellen om hun samenwerking nog te versterken, schaalvoordelen te bereiken en over de hele waardeketen heen impact te hebben. Concreet door een pakket aan activiteiten te steunen die het makkelijker maken om Europese inhoud
Deadline(s):
 • 12 april 2022
Europese Filmdistributie
Steun aan internationale verkoop en circulatie van niet-nationale Europese grote en kleine producties op alle mogelijke platformen (bioscoop, online, …).
Deadline(s):
 • 5 april 2022
Europese filmverkoop
Steun aan internationale verkoop en circulatie van niet-nationale Europese werken op alle platformen (bijv. bioscoop, online) gericht op zowel klein- als grootschalige producties.
Deadline(s):
 • 14 juni 2022

Publiek

Netwerken van Europese Bioscopen (GEEN OPROEP IN 2022)
Steun voor een netwerk van Europese bioscoopuitbaters die een aanzienlijk aanbod aan niet-nationale Europese films vertonen met oog op een publiekstoename.
Deadline(s):
 • 10 augustus 2021
Europese Festivals (GEEN OPROEP IN 2022)
Steun aan Europese festivals die een aanzienlijk aandeel niet-nationale Europese AV werken programmeren en die met activiteiten hun publiek vernieuwen en uitbreiden. Met extra aandacht voor gender-evenwicht, inclusie, diversiteit & representativiteit.
Deadline(s):
 • 24 augustus 2021
Europese VOD-Netwerken en Operatoren
Steun aan acties om Europese VOD-platforms met een aanzienlijk aandeel van niet-nationale Europese AV werken te verbeteren & de toegankelijkheid van Europese inhoud voor een breder wereldwijd publiek te vergroten.
Deadline(s):
 • 2 juni 2022
Films on the Move
Steun aan internationale verkoop en circulatie van niet-nationale Europese grote en kleine producties op alle mogelijke platformen (bioscoop, online, …).
Deadline(s):
 • 15 maart 2022
 • 5 juli 2022
Publieksontwikkeling & Filmeducatie (GEEN OPROEP IN 2022-23)
Steun aan projecten met als doel de belangstelling van het (Pan)-Europese publiek (uit min. 5 MEDIA-landen) voor Europese audiovisuele werken te stimuleren en zijn kennis te vergroten, met inbegrip van programma's over cinematografisch erfgoed.
Deadline(s):
 • 5 oktober 2021
Netwerken van Europese Filmfestivals (NIEUW)
Versterking v/d samenwerking tussen Europese audiovisuele festivals. Zij vormen netwerken die een aanzienlijk aandeel niet-nationale Europese films en audiovisuele werken vertonen, gericht op een groter en vernieuwd publiek.
Deadline(s):
 • 7 april 2022

Content

Europese Co-Ontwikkeling
Steun aan een co-ontwikkeling door ten minste 2 Europese onafhankelijke producenten van 1 audiovisueel project (animatie, creatieve documentaire, fictie) voor commerciële exploitatie (bioscoop/ TV/ Digitale of multiplatforms).
Deadline(s):
 • 8 september 2022
Europese Slate-Ontwikkeling
Steun aan Europese onafhankelijke producenten voor de ontwikkeling van 3 tot 5 audiovisuele werken (fictie, animatie, creatieve docu (film/serie), AR/VR, interactieve documentaire) + eventueel 1 kortfilm bedoeld voor bioscopen/ digitale platformen.
Deadline(s):
 • 27 april 2022
Europese Mini-Slate-Ontwikkeling (VERWACHT)
Steun aan Europese onafhankelijke producenten uit landen met een lage productiecapaciteit voor de ontwikkeling van 2 à 3 audiovisuele werken + eventueel 1 kortfilm bedoeld voor bioscopen/ digitale platformen.
Deadline(s):
 • 8 september 2022
TV- en Online-Content
Steun aan Europese onafhankelijke producenten voor de productie van films of series (fictie, animatie en creatieve documentaire) die bestemd zijn voor televisie- en online-uitzendingen.
Deadline(s):
 • 5 april 2022
 • 20 september 2022
Ontwikkeling van Video Games & Immersieve Content (NIEUW)
Steun voor het ontwikkelen van verhalende videogames of interactive immersive experience projecten (XR).
Deadline(s):
 • 12 april 2022

Piloot- en Voorbereidende Acties

Writing European - Europees Schrijven (Voorbereidende Actie EU Commissie*) - VERSTREKEN
Steun aan 3 à 4 transnationale Creative Hub-consortia die de co-creatie van meerdere Europese fictiereeksen faciliteren, begeleiden en stimuleren in “schrijverskamers”, creatieve centra e.a., met inzet van nieuwe methodes en instrumenten.
Deadline(s):
 • 20 september 2021
Hulp nodig bij je subsidieaanvraag?

Jeroen verhaeghe

Wij bieden op-maat-gemaakt advies en organiseren geregeld kostenloze infosessies en workshops. Contacteer Jeroen Verhaeghe.

Selectieresultaten

Lees welke Europese en Belgische organisaties werden geselecteerd i.h.k.v. MEDIA-Luik (vanaf 2007).

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter