1 Belgische documentaire geselecteerd voor IDFA Forum 2019

idfa forum 2019
30 oktober 2019
Het MEDIA-gesteunde International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) heeft de zestig geselecteerde projecten bekend gemaakt voor het IDFA Forum van dit jaar, de coproductie- en financieringsmarkt van het festival.

De selectie is een breed scala aan documentaires en nieuwe media. Het IDFA Forum vindt plaats in Amsterdam van 24 tot en met 27 november 2019.

730 projecten werden ingediend, waaruit een commissie van internationale experts een definitieve selectie maakte van 60 projecten die tijdens het Forum gepresenteerd zullen worden.

27 projecten zijn geselecteerd voor de Round Table Pitch, en 6 projecten worden gescreend in de categorie Rough Cuts. 17 projecten zijn geselecteerd voor het IDFA DocLab Forum, 7 projecten voor de Art & Culture Round Table Pitch, en 3 voor de Children's Documentary Round Table Pitch.

De selectie omvat projecten van (co-)producenten uit 44 verschillende landen. Ruim de helft van de leden van alle teams (bestaande uit zowel regisseurs als producenten) zijn vrouwelijk. Uit Belgiƫ werd er 1 documentaire geselecteerd: Parked Life van Peter Triest.

Klik hier voor een overzicht van alle geselecteerde projecten.

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter