2 MEDIA-films geselecteerd voor de EFA Young Audience Award 2021

EFA YOUNG AUDIENCE SUMMIT
6 april 2021
De Europese Filmacademie (EFA) heeft de genomineerden van dit jaar voor de EFA Young Audience Award 2021 bekendgemaakt. Twee van de drie genomineerde films zijn MEDIA-gefinancierd.
"Pinocchio" van Matteo Garrone (ITA, FRA) en "Wolfwalkers" van Tomm Moore en Ross Stewart (IRE, LUX, FRA) zijn MEDIA-ondersteund en worden samen met "The Crossing" van Johanne Helgeland (NOR) op 25 april 2021 aan jeugdjury's in heel Europa vertoond. De kijkers zijn tussen 12 en 14 jaar oud en kunnen na de vertoningen online stemmen op de winnaar. 
 
MEDIA steunt de Young Audience Award Online in het financieringsgebied "Promotie van Europese werken online" met 235.000 euro. De prijs wordt georganiseerd en uitgereikt door de European Film Academy en EFA Productions met steun van de Mitteldeutsche Medienförderung (MDM). De mediapartner is de filmradio FRED. Ook dit jaar zijn de genomineerde films met hulp van MEDIA ook op VoD-platforms te zien. 
 
Kort voor de vertoningen plaatsvinden en de prijs wordt uitgereikt, komen jonge filmliefhebbers op 17 april samen op de EFA Young Audience Summit. Aanvragen kunnen worden ingediend door 12- tot 16-jarigen die willen discussiëren over onderwerpen als de relevantie van films op scholen en voor jongeren, films in het spanningsveld tussen amusement en sociale en culturele vorming en film als gemeenschappelijke Europese cultuurtaal. Meer informatie en de inschrijving vind je hier.
 

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter