27 april 2020: Verlengde deadline oproep best practices 'Cultural Heritage in Action: sharing solutions for European cities and regions'

26 maart 2020
Met het oog op een relevant Europees erfgoedbeleid, steunt de Europese Commissie een nieuw project gefinancierd door Creative Europe: 'Cultureel erfgoed in actie: oplossingen delen in Europese steden en regio's'. Er worden 30 best practices gezocht.

Verder bouwend op de resultaten van het EYCH2018, wil de Europese Commissie goede voorbeelden verzamelen van participatief erfgoedbeheer, herbestemming van erfgoed en kwaliteitsvolle erfgoedinterventies.  

Cultural Heritage in Action is een Europees peer-learning initiatief voor locale en regionale beleidsmakers om kennis omtrent cultureel erfgoed uit te wisselen. Het doel van dit programma is om Europese steden en regio's te stimuleren een sterk cultureel erfgoedbeleid te voeren en innovatieve intiatieven te ontwikkelen om hun cultureel erfgoed te bewaren.

Dit programma wordt gesteund door Creative Europe en loopt van januari 2020 tot april 2021. EUROCITIES is projectleider en de partnerorganisaties zijn: KEA European Affairs, European Regions Research and Innovation Network (ERRIN), Europa Nostra en Architects’ Council of Europe.

Momenteel wordt gezocht naar 30 best practices, die inspirerend zijn voor andere steden en regio's en een grote impact hebben gemaakt met hun erfgoedbeleid. De verlengde deadline om je kandidaat te stellen is 27 april 2020 via de site van Cultural Heritage in Action.

Op 6 maart 2020 om 10u00 geeft EUROCITIES ook een informatief webinar over het project. Registeer je om deel te nemen.

In juni 2020 komt er een oproep voor peer-learning bezoeken voor vertegenwoordigers van locale en regionale autoriteiten en stakeholders van cultureel erfgoed.

 

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter