32 speelfilms geselecteerd voor de European Film Awards 2020

logo European Film Awards
25 augustus 2020
Vanwege Covid-19 wordt de speelfilmselectie van de European Film Awards 2020 in twee stappen bekendgemaakt. Op 18 augustus kondigden de European Film Academy en EFA Productions de eerste 32 titels aan, gevolgd door nog een aantal titels in september.

De films zijn geselecteerd door een commissie bestaande uit het EFA-bestuur en uitgenodigde experts. De Frans-Belgische coproductie Effacer l'historique is één van de geselecteerde films.

De komende weken zullen de ruim 3800 leden van de European Film Academy de geselecteerde films bekijken en, nadat ook de overige titels in september bekendgemaakt zijn, hun stem uitbrengen voor de nominaties in de categorieën beste Europese film, regisseur, acteur, actrice en scenarioschrijver. De nominaties worden vervolgens op 7 november 2020 bekendgemaakt tijdens het  Europese Film Festival van Sevilla in Spanje.

Een 8-koppige jury beslist over de prijswinnaars in de categorieën Europese cinematografie, montage, production design, kostuumontwerp, haar & make-up, muziek, sound design en visual effects.

De 33ste European Film Awards met de bekendmaking van de winnaars vindt plaats op vrijdagavond 12 december 2020 in Reykjavik.

Klik hier voor de speelfilmselectie 2020.

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter