7 MEDIA-gesteunde films krijgen Oscar-nominatie

MEDIA films Oscars 2021
22 april 2021
Zeven films die door het MEDIA-programma van Creative Europe zijn gesteund, hebben de lijst van de Oscars gehaald, met in totaal 14 nominaties. De winnaars worden op 25 april bekendgemaakt tijdens de 93e ceremonie van de Academy Awards.

 

The Father van Florian Zeller is de meest genomineerde film en dingt mee in in totaal 6 categorieën, waaronder Beste Film, Beste Acteur en Beste Scenario.
 
Quo Vadis, Aida? van Jasmila Žbanić en Another Round van Thomas Vinterberg staan beide op de shortlist voor Beste Internationale Speelfilm. De laatste kreeg een tweede nominatie voor Beste Regisseur.
 
Twee andere titels zijn doorgedrongen tot de categorie Animated Feature Film: Wolfwalkers van Tomm Moore & Ross Stewart en A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon van Will Becher & Richard Phelan.
 
Tot slot is The Mole Agent van Maite Alberdi genomineerd voor Best Documentary Feature, en Pinocchio van Matteo Garrone voor Best Costume Design en Makeup & Heairstyling.
 
In totaal hebben deze zeven films meer dan 1,9 miljoen euro aan MEDIA-steun ontvangen voor hun ontwikkeling in het creatieve proces en de internationale distributie.
 
 

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter