Aankomende deadline 'European Film Awards' & 'Young Audience Award' 2022

European Film Awards 2022
4 mei 2022
Films kunnen nu worden ingezonden voor de 35e European Film Awards. De uitreiking van de 35e Europese Filmprijzen vindt dit jaar plaats op 10 december in Reykjavík. Er kunnen speelfilms, animatiefilms, documentaires en films voor kinderen en jongeren worden ingediend.
De diverse activiteiten van de Europese Filmacademie culmineren elk jaar in de uitreiking van de Europese Filmprijzen, die samen met de Europese Filmacademie Productions gGmbH worden uitgereikt. In een totaal van 26 categorieën, waaronder Europese film, regisseur, actrice en acteur, eren de European Film Awards jaarlijks de grootste prestaties in de Europese film.
 
PRIJS VOOR JONG PUBLIEK
De Young Audience Award is een officiële categorie van de European Film Awards en wordt uitgereikt aan de Europese regisseur(s) van een Europese film die gericht is op een publiek tussen 12 en 14 jaar oud.
 
Op 13 november 2022 zullen de genomineerde films aan 12- tot 14-jarigen worden voorgesteld tijdens bioscoopvoorstellingen in heel Europa. De jonge juryleden zullen stemmen over de winnaar, die op dezelfde dag live vanuit Erfurt, Duitsland, bekend zal worden gemaakt.
 

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter