Bekendmaking van de 'Europese Erfgoedprijzen/ Europa Nostra' prijzen 

logo europa nostra
27 juli 2022
De Europese Commissie en Europa Nostra hebben zojuist de 2022 winnaars bekend gemaakt van de Europese Erfgoedprijzen / Europa Nostra Prijzen, gefinancierd door het EU Creative Europe-programma

Dit jaar, dat de 20e verjaardag van Europa's meest prestigieuze prijzen op het gebied van erfgoed markeert, zijn 30 opmerkelijke erfgoed-prestaties uit 18 Europese landen toegekend in vijf categorieën. Deze categorieën sluiten aan bij de laatste ontwikkelingen en prioriteiten op het gebied van erfgoedbeleid en -praktijk in Europa. 

De prijzen worden op 26 september in Praag aan de winnaars uitgereikt tijdens de European Heritage Awards Ceremony,die wordt gehouden in de onlangs gerestaureerde Staatsopera en wordt gepresenteerd door Mariya Gabriel, Eurocommissaris voor Innovatie, Onderzoek, Cultuur, Onderwijs en Jeugd, en Prof. Dr. Hermann Parzinger, Nostra's Executive President.

De prijs gaat ook naar een Belgische erfgoedproject Aachen Battery, Atlantikwall Raversyde in de categorie Restauratie en adaptief hergebruikt.

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter