Belgische dansgroep 'Moving Ground' ontvangt de AMATEO prijs 2019

Moving Ground
11 juni 2019
De Belgische dansgroep 'Moving Ground' werd bekroond met de Amateo Prijs 2019 tijdens de uitreikingsceremonie in Novi Sad, in Servië. De groep werd gekozen samen met 4 andere finalisten uit een groep van 65 uitzendingen uit heel Europa.

'Moving Ground' bracht een zomer door met kinderen van het Terloplein in Borgerhout en creëerde met hen een show die ze toonden aan de gemeenschap in de ethnisch diverse buurt in Antwerpen. Het thema van de show was 'Kattenkwaad'. De makers werkten met de kinderen over hoe zich soms voelden wanneer ze iets stout wilden doen, hoe ze zich soms onveilig voelden wanneer ze werden gestrafd voor hun gedrag en wat ze wilden doen. Het project bracht de kinderen dichter bij elkaar. En de meesten van hen zijn nu betrokken bij andere kunstgroepen. De jury-leden waren onder de indruk over hoe een klein project zoveel impact had gemaakt en noemden het een project "from the heart to the heart."

De Amateo prijs heeft een waarde van 1000 euro en wordt jaarlijks uitgereikt aan bijzondere amateurkunstenprojecten. Amateo, the European Network for Active Participation in Cultural Activities in Europe' is een Europees netwerk dat door het Cultuur-programma van Creative Europe wordt ondersteund. 

 

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter