Belgische project ‘Fanfakids' finalist Amateo Awards 2020

Fanfakids
19 mei 2020
De Amateo Awards 2020 kent 5 finalisten, waaronder het Belgische project Fanfakids. In totaal zijn er 64 ingezonden projecten uit 16 landen. De winnaar ontvangt een prijs van 1000 euro.

Fanfakids is een bonte mix van 20 kinderen en tieners (tussen de 7 en 15 jaar), verbonden aan jeugdhuis Centrum West-D'Broej in Molenbeek. Samen met professionele muzikanten leren ze ritmes aan met invloeden uit Afrika, Zuid-Amerika en Europa, op grote en kleine trommels en bellen. Daarnaast ontwikkelen ze ook eigen ritmes tijdens jamsessies en leren ze op hun beurt andere kinderen trommelen, zowel in het eigen jeugdhuis als in scholen in de buurt. De overige 4 finalisten komen uit Griekenland, Duitsland, Slovenië en Nederland.

De Amateo Awards is een jaarlijkse prijs, ondersteund door Creative Europe. De prijs wil maatschappelijk geëngageerde, culturele projecten met jongeren aanmoedigen.

De Amateo Awards vindt dit jaar online plaats op 19 juni om 18u00 en eindigt met een live performance die je niet mag missen. Wil je erbij zijn, stuur dan een e-mail naar award@amateo.org. Je krijgt dan de link doorgestuurd van het online event.

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter