Best Practice: RESHAPE: Een werkboek om de kunstwereld te herdenken

Reshape
15 december 2021
Samen met 18 partners heeft Kunstenpunt gedurende drie jaar gewerkt aan een meerjarig Europees onderzoeks- en ontwikkelingsproject 'RESHAPE': een reeks van concrete voorstellen voor een rechtvaardig, solidair en duurzaam Europees kunstenveld van de toekomst. 
De 19 partners selecteerden 40 kunstenaars, kunstwerkers en organisaties uit Europa en het zuidelijke Middellandse Zeegebied om voorstellen uit te werken rond 5 thema’s:
 
De resultaten van deze werkgroepen hebben we gebundeld in deze publicatie, samen met een reeks essays van belangrijke auteurs die de uitdagingen en mogelijke pistes bespreken waar het kunstenveld vandaag voor staat. De publicatie schenkt ook aandacht aan het werkproces dat deze 40 ‘reshapers’ en de 19 betrokken partners gedurende enkele jaren hebben doorlopen. 
 
RESHAPE (REflect, SHAre, Practice, Experiment) moedigt kunstenaars, kunstwerkers en organisaties aan om de prototypes toe te passen en erop voort te bouwen in hun dagelijkse praktijk, en zo bij te dragen aan de noodzakelijke veranderingen in de kunst en de samenleving.
 
Al het materiaal wordt ook online gepubliceerd, samen met aanvullende essays en documentatie van het RESHAPE-proces, op deze website.
 
RESHAPE werd mogelijk gemaakt door een consortium van 13 partners en 6 geassocieerde partners, en werd mogelijk gemaakt met de steun van de Europese Commissie (Creative Europe-programma).
 
RESHAPE-partners: Kunstenpunt (België), British Council (UK), Goethe-Institut Barcelona (Spanje), Mondriaan Fonds (Nederland), Pro Helvetia (Zwitserland), EUNIC (België), Danish Arts Foundation (Denemarken), Onda (Frankrijk), Performing Arts Fund NL (Nederland), ACT Association (Bulgarije), AltArt Foundation (Roemenië), Artemrede (Portugal), Arts and Theatre Institute (Tsjechië), Bunker (Slovenië), East European Performing Arts Platform (Polen), Ettijahat (Libanon), Frame Contemporary Art (Finland) Onassis Foundation & Onassis AiR (Griekenland) & POGON (Kroatië)

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter