'Binti' en 'Bloeistraat 11' bekroond als Beste Europese jeugdfilms tijdens de Berlinale

Binti
25 februari 2020
Twee van de drie awards voor Beste Jeugdfilms gingen tijdens de Berlinale naar Vlaamse producties. De prijs voor Beste Kinderfilm ging naar 'Binti' van Frederike Migom. 'Bloeistraat 11' van Nienke Deutz kreeg de prijs voor Beste Kortfilm.

De European Children’s Film Association (ECFA), de Europese koepelorganisatie voor kinderfilmprofessionals, reikt elk jaar tijdens de Berlinale de awards uit voor de Beste Jeugdfilm, Beste Kortfilm en Beste Documentaire voor een Jong Publiek. De 150 leden van ECFA uit 41 verschillende landen werden uitgenodigd om voor deze awards hun stem uit te brengen. Voor 'Binti' en 'Bloeistraat 11' is deze prijs de afronding van een jaar vol bekroningen op internationale (jeugd)filmfestivals.  

Frederike Migom, de regisseur van 'Binti', kwam de prijs in Berlijn in ontvangst nemen tijdens de European Children’s Film Community Award Ceremony. Frederike Migom bedankte het publiek: “Wanneer ouders je komen vertellen dat hun kind tijdens het eten plots vroeg ‘waarom mensen papieren nodig hebben om te mogen leven’, dan weet je dat je een belangrijk doel hebt bereikt met je film.”

‘Binti’ is een productie van Bulletproof Cupid in samenwerking met Kwassa Films, Ketnet en Family Affair Films. 'Bloeistraat 11' is een productie van Annemie Degryse voor het Gentse Lunanime en Lunanime BV, in coproductie met Need Productions, Windmill Film en Beast Animation. Beide films kwamen beide tot stand met steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon. 

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter