Ceremonie van de 'Music Moves Europe Talent Awards' digitaal te volgen

Music Moves Europe Awards 2021
13 januari 2021
De ceremonie van de Music Moves Europe Talent Awards is dit jaar digitaal te volgen. De show vindt ieder jaar tijdens Eurosonic Noorderslag (ESNS) in Groningen plaats. Op vrijdag 15 januari 2021 zullen vanaf 20u00 de winnaars bekend worden gemaakt.

In totaal werden 16 artiesten uit 16 Europese landen genomineerd voor de Music Moves Europe Talent Awards 2021.

De genomineerden zijn:

 1. Alyona Alyona (UA)
 2. Bratři (CZ)
 3. Calby (DK)
 4. Crystal Murray (FR)
 5. Inhaler (IE)
 6. Julia Bardo (IT)
 7. Lina_Raül Refree (PT)
 8. Lous and The Yakuza (BE)
 9. Melenas (ES)
 10. Mero (DE)
 11. My Ugly Clementine (AT)
 12. Nea (SE)
 13. Rimon (NL)
 14. Sassy 009 (NO)
 15. Squid (UK)
 16. Vildá (FI)

De ceremonie en het randprogramma zijn te volgen in het digitale poppodium Nite Hotel.

Public Choice Award 2021
Europese muziekliefhebbers hebben  van 18 september 2020 t/m 7 januari 2021 kunnen bepalen wie de Public Choice Award 2021 krijgt door te stemmen op een van de genomineerden. De winnaar van de Public Choice Award 2021 ontvangt een extra geldprijs van € 5.000,-. Alle zestien genomineerden worden beloond met promotiesteun en een optreden bij ESNS. Uit deze zestien zal de jury acht winnaars kiezen. Elke door de jury geselecteerde winnaar ontvangt een prijs ter waarde van 10.000 euro, te besteden aan de promotie van hun internationale carrière. De winnaar zal ook op 15 januari bekend worden gemaakt door eregast van de avond, Mariya Gabriel, Eurocommissaris voor Innovatie, Onderzoek, Cultuur, Educatie en Jeugd. 

Music Moves Europe
Muziek is een van de meest populaire vormen van kunst, wereldwijd toegepast, en een dynamische uitdrukking van de culturele diversiteit van Europa. Music Moves Europe, een initiatief van de Europese Commissie om de muzieksector te ondersteunen en versterken. In lijn met deze aanpak willen de Music Moves Europe Talent Awards, medegefinancierd worden door Creative Europe, bijdragen aan de creativiteit, de diversiteit en het concurrentievermogen van de muzieksector in Europa.

 

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter