Creative Europe 2021: Stand van zaken & verwachte deadlines

29 april 2021
Op 27 april organiseerden het Departement CJM, Cultuurloket en VLEVA een Webinar over de financieringsmogelijkheden voor de culturele en creatieve sectoren in de nieuwe Europese programma's 2021-2027, waaronder Creative Europe, Erasmus+, Interreg/EFRO en Horizon Europe.

Via YouTube kan je de Webinar bekijken.

Deze Webinar bood een algemeen overzicht over het nieuwe Creative Europe programma. De Power Point presentatie van Creative Europe Desk Vlaanderen over Creative Europe vind je via deze link.
Van zodra meer gegevens en de oproepen officieel gekend zijn, volgen meer gedetailleerde informatiesessies.

De eerste Cultuursubsidie-oproepen worden eind mei 2021 verwacht. Wij communiceren deze, zodra mogelijk, via deze nieuwsbrief en website www.creativeeurope.be

Heb je vragen of wens je advies bij je subsidieaanvraag voor jouw Europese Cultuur-project? Contacteer Gudrun Heymans - Creative Europe Culture Desk Vlaanderen 

Wat is er nieuw?
De Europese Commissie en het Europees Agentschap EACEA spannen zich voortdurend in om de drempel tot internationale samenwerking en toegang tot cultuur te verlagen. Het is en blijft een evenwichtsoefening om de gulden middenweg te vinden tussen enerzijds beschikbare middelen en juridische afspraken en anderzijds maximaal kansen bieden aan de culturele en creatieve sectoren. De belangrijkste vernieuwingen ten opzichte van het vorige Creative Europe programma 2014-2020 vind je in dit overzicht.

Verwachte deadlines Cultuur en Cross-Sectorale oproepen 2021
De Europese Commissie zal -onder voorbehoud- de reeks Creative Europe Culture oproepen voor het jaar 2021 publiceren via de algemene Funding & Tenders Portal.

Download de pdf met de te verwachten deadlines voor Cultuur.

Download de pdf met de te verwachten deadlines voor de Cross-sectorale oproepen in 2021.

 

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter