Dag van het Filmberoep & Première 'All of Us'

logo FilmFest Gent
18 september 2019
Op vrijdag 11 oktober organiseren het Departement CJM, het Vlaams Audiovisueel Fonds en Film Fest Gent de Dag van het Filmberoep. De focus zal liggen op de toekomst van de audiovisuele sector met de uitdagingen van grote platformen en nieuwe technologieën.

Jonathan Taplin, toonaangevend denker en auteur van Move Fast and Break Things, zal een keynote geven over hoe innovatie en disruptie de entertainmentsector wereldwijd voor nieuwe uitdagingen plaatsen. Vanuit een lokaal oogpunt geven Iris Delafortry en Ives Agemans een presentatie over hoe zij van 3D-animatiestudio Cyborn een future-proof speler in disruptieve tijden willen maken. 

Programma

  • Ontvangst vanaf 16u00
  • 16u15: verwelkoming door Erwin Provoost, directeur-intendant van het VAF
  • 16u30: keynote door Iris Delafortry en Ives Agemans van Cyborn, met Q&A
  • 17u20: keynote door Jonathan Taplin, met Q&A
  • 18u10: afsluitende toespraak door minister van Cultuur en Media (onder voorbehoud)
  • 18u30: einde Dag van het Filmberoep
  • 20u00: Première All of Us, met aansluitend een receptie

All of Us
Aansluitend op de Dag van het Filmberoep is er de wereldpremière van All of Us, de nieuwe speelfilm van Willem Wallyn in het kader van Film Fest Gent. In All of Us leert een zelfhulpgroep van terminale patiënten onder de hoede van een onervaren therapeute om onsterfelijk te worden. De productie is van W2, in coproductie met Artémis Productions. Distributeur Lumière zal de film in de Belgische zalen brengen.

Regisseur Willem Wallyn en enkele van de hoofdrolspelers (Barbara Sarafian, Maaike Neuville, Joke Devynck, Jan Hammenecker, Tom Vermeir, Ella Leyers, Gilles De Schryver en Delfine Bafort) komen de film op vrijdag 11 oktober officieel voorstellen. Na de première volgt een receptie in het festivaldorp. Wil je de vertoning en receptie graag bijwonen? Schrijf je dan in via het webformulier.

 

Datum en plaats
Vrijdag 11 oktober, 16u00

Film Fest Gent
Festivaldorp Kinepolis
Ter Platen 12, 9000 Gent
Hoe er te geraken?
 
Deelnemers
Producenten, regisseurs, scenaristen, beleidsmakers en medewerkers actief in de Vlaamse audiovisuele sector.

Inschrijven
Deelnemen is gratis, inschrijven verplicht via de site van het VAF
Je kan inschrijven voor de Dag van het Filmberoep, voor de première van All of Us of voor beide. Reservatie voor de première geeft recht op een toegang voor 1 persoon voor de première en receptie. Indien je al een uitnodiging voor de première hebt gekregen via de distributeur, kan je via het VAF niet meer reserveren voor deze vertoning. De plaatsen worden toegekend op een first-come-first-served-basis. Deadline voor inschrijving: dinsdag 1 oktober.

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter