Dien je project in voor de STARTS-prijs.

STARTS
28 januari 2020
STARTS is een jaarlijkse prijs van de Europese Commissie voor projecten die zowel artistiek en technologisch hoogstaand zijn en een sociale, ecologische, economische impact hebben. Deadline om je op te geven is 2 maart 2020.

De twee STARTS-prijswinnaars zullen elk 20.000 euro krijgen en worden getoond in Ars Electronica, BOZAR en de Waag.

Welke projecten komen in aanmerking?

  • hoogstaande samenwerkingen en projecten die een combinatie zijn van technologie en kunst. Louter artistieke en technolgische projecten worden niet in aanmerking genomen.
  • alle vormen van artistieke werken en praktijken met een sterke link met innovatie in technologie, business en/of samenleving. Bovendien is STARTS niet beperkt tot een bepaalde genre zoals mediakunst of digitale kunst.
  • alle types van technologisch en wetenschappelijk onderzoek of ontwikkeling die werden geïnspireerd door kunsten die artiesten betrekken als catalysatoren van vernieuwend denken. 
  • de jury wil graag inzendingen krijgen van een brede variëteit van sectoren en disciplinse, zoals new media applicaties, human computer interactie, machine learning, biotetechnologie, kunst en wetenschap, groene technologieën, material research, smart cities en citizen empowerment, robotica, quatum technologi, enzovoort.
  • Laat je inspireren door de winnaars en nominaties van de voorbijgaande jaren. 

Indienen kan tot 2 maart 2020, via het online registratieformulier op de site van STARTS.

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter