Europa Cinemas lanceert 'Collaborate to Innovate'

Collaborate to Innovate
6 oktober 2021
COLLABORATE TO INNOVATE is een nieuw project van Creative Europe met een totaal budget van 1 miljoen euro dat projecten ondersteund, uitgevoerd door bioscoopexploitanten van Europa Cinemas. 15 projecten zijn geselecteerd, waaronder de Belgische 'Arthouse Cinema Pass'.

De ondersteunde projecten moeten een reële impact hebben op de filmsector, de circulatie en de zichtbaarheid van Europese films bevorderen, het publiek, met name jongeren, ontwikkelen en de vaardigheden en het concurrentievermogen van bioscopen vergroten. Een van de belangrijkste prioriteiten van deze nieuwe regeling is ook bioscoopexploitanten aan te moedigen inclusie en milieuduurzaamheid in hun aanpak te integreren.

Het belangrijkste doel van het project is prototypes te ontwikkelen die kunnen worden gedeeld en uitgebreid in de volledige diversiteit van het uitgebreide netwerk van Europa Cinemas (1216 bioscopen, 3131 schermen, 738 steden, 43 landen).

In 2021 zijn er 15 projecten geselecteerd die 114 filmtheaters vertegenwoordigen. Zij zijn afkomstig uit 13 Europese landen en bestrijken een uiteenlopende onderwerpen, waaronder de ontwikkeling van een jong publiek, software voor klantenbeheer, gegevensanalyse, streaming en multiplatformreleases, digitale marketing, verbeterde bioscoop- en sociale ervaringen, alsook en groene werkmethoden.

Het Belgische geselecteerde project is een Arthouse Cinema Pass gecreëerd door 3 bioscopen van het Europa Cinemas netwerk: Cinéma Aventure, Palace en Vendome.

Lees het persbericht op de site van Europa Cinemas.

 

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter