European Cinema Night van 5 tot 9 December 2022

European Cinema Night 2022
10 november 2022
Van 5 tot en met 9 december sluit Creative Europe MEDIA zich voor het 5de jaar aan bij het netwerk van Europa Cinemas voor de organisatie van de "European Cinema Night".
Dit initiatief wil Europa dichter bij de burger brengen en tegelijk de rijkdom en diversiteit van de Europese filmcultuur vieren door in heel Europa gratis filmvertoningen aan te bieden.
 
De deelnemers, allemaal bioscopen die lid zijn van het netwerk Europa Cinemas, selecteren de te vertonen films op basis van de belangstelling van hun publiek, met als doel zich aan te passen aan een divers publiek. In België zijn er 33 bioscopen die lid zijn van Europa Cinemas.
 
In deze editie van de European Cinema Night kunnen de deelnemende bioscopen bijvoorbeeld gezinsvriendelijke films voorstellen om de smaak van het jonge publiek voor de vijfde kunst te stimuleren, en klassieke films om de burgers dichter bij ons gedeelde culturele cinematografische erfgoed te brengen, onder meer omdat #WeAllLoveStories!
 
Sommige vertoningen gaan gepaard met activiteiten zoals presentaties, vragen en antwoorden met regisseurs, acteurs of andere leden van de filmploeg en debatten, waarbij het publiek de kans krijgt om met andere filmliefhebbers over de film te discussiëren.
 
 

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter