Europees Parlement en European Film Academy lanceren 'LUX European Audience Film Award' in Venetië

Lux Award 2020
10 september 2020
Op zaterdag 5 september 2020 is tijdens het Filmfestival van Venetië de nieuwe 'LUX award' gelanceerd, die voortaan door het Europees Parlement samen met de European Film Academy wordt uitgereikt.

Sabine Verheyen, voorzitter van de Commissie Cultuur en Onderwijs in het Europese Parlement, maakte de details van de nieuwe prijs bekend. David Maria Sassoli, de voorzitter van het Europees Parlement, sprak het publiek toe via een videoboodschap.

De prijs werd gezamenlijk gepresenteerd door Mike Downey, voorzitter van de European Film Academy, Claude-Eric Poiroux, algemeen directeur van Europa Cinemas, het netwerk van bioscopen voor de uitbreng van Europese films, LUX coördinator Doris Pack en op afstand Mariya Gabriel, Europees commissaris voor innovatie, onderzoek, cultuur, onderwijs en jeugd. 

Vanaf dit jaar zal de LUX-filmprijs, die in 2007 door het Europees Parlement geïntroduceerd is en elk jaar uitgereikt om de uitmuntendheid van Europese film te vieren, samen met de EFA People’s Choice Award de nieuwe filmprijs vormen. 

De naam van de filmprijs verandert in de LUX European Audience Film Award van het Europees Parlement en de European Film Academy’.

Lees meer op de website van de European Film Awards.

 

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter