'Every Story Matters' tijdens Zagreb Book Festival.

Zagreb
25 mei 2021
Het Europese project 'Every Story Matters' wil de publicatie van inclusieve boeken aanmoedigen. Tijdens het Zagreb Book Festival van 24 t/m 28 mei 2021 kun je deelnemen aan de verschillende webinars en discussies die door dit project worden georganiseerd.
De Europese samenlevingen zijn divers en worden steeds diverser. Jammer genoeg wordt deze diverse realiteit niet overal weerspiegeld; de literatuur en de boekensector blijven in vele opzichten te homogeen. Het gaat er niet alleen om wie schrijft (en wie wordt aangemoedigd om te schrijven), maar ook wie wordt gepubliceerd, wie op het podium staat, wie in het publiek zit, hoe mensen worden geportretteerd, en welke lezers zich kunnen identificeren met de personages in de boeken die zij lezen. Iedereen heeft het recht om literatuur te ontdekken en verhalen te creëren, ongeacht zijn sociaal-economische of culturele achtergrond, geslacht, seksuele voorkeur of geestelijke en lichamelijke vermogens. Toch hebben we niet allemaal gelijke kansen om dat te doen.
 
Dat is iets wat het Europese project 'Every Story Matters - making books more inclusive' wil veranderen. Met dit project wil men de creatie van inclusievere boeken voor kinderen en jonge volwassenen aanmoedigen en boekprofessionals (waaronder uitgevers, bibliothecarissen en uitgevers) de instrumenten en de strategieën geven die nodig zijn om inclusiever te worden en zo een breder en meer divers lezerspubliek aan te spreken.
 
 

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter