Lancering 'Groenboek voor Europees cultureel erfgoed'

Green Paper Cultureel Erfgoed
6 april 2021
Klimaatverandering aanpakken is de belangrijkste taak van deze generatie, en het rijke en diverse Europese erfgoed kan daarbij helpen. In het kader daarvan hebben erfgoed-, klimaat- en financiële organisaties het 'European Cultural Heritage Green Paper' gelanceerd.

Het baanbrekende groenboek toont de relevantie van cultureel erfgoed als het gaat om het bereiken van de ambitieuze doelstellingen van de European Green Deal.

Het document legt verbanden tussen cultureel erfgoed en de Green Deal, waaronder schone energie, circulaire economie, renovatie, Smart MobilityFarm to Fork, groene financiering, onderzoek en innovatie, onderwijs en opleiding en Green Deal diplomatie. Het groenboek wijst ook op mogelijke conflicten tussen de bescherming van het erfgoed en Europese Green Deal-acties. 

Het Groenboek Europees Cultureel Erfgoed is opgesteld door Europa Nostra, in nauwe samenwerking met ICOMOS en het Climate Heritage Network, met inbreng van leden van de European Heritage Alliance en steun van het European Investment Bank Institute.

Je kunt het lezen via deze link.

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter