Liveurope & EBU presenteren Europadag: een grensoverschrijdende muzikale viering van Europa

Europe Day 2021
27 april 2021
Op 9 mei - voor de 7de keer op een rij - viert Liveurope de 'Dag van Europa' door de schijnwerpers richten op nieuw Europees talent. Voor de editie van dit jaar hebben ze de steun van publieke radiozenders die deel uitmaken van de Europese Radio-Unie.
 
Elk van de 15 deelnemende Liveurope-locaties heeft een exclusieve minishowcase opgenomen met een veelbelovende lokale artiest, die vanaf de week van Europadag zal worden uitgezonden door een aantal radiozenders in heel Europa en de rest van de wereld. Sommige radio's bereiden ook zeer speciale uitzendingen voor die u een kijkje achter de schermen van dit initiatief zullen geven, inclusief interviews met de artiesten en de zalen.
 
Hoewel de pandemie de circulatie van artiesten binnen Europa bijna volledig tot stilstand heeft gebracht, toont dit initiatief aan hoe belangrijk het is om de Europese samenwerking te blijven bevorderen. Het wil ook de aandacht vestigen op de belangrijke rol die concertzalen spelen in de ontwikkeling van artiesten en hoe de toekomst van de Europese muziek eruit ziet.
 
Dit initiatief wordt gesteund door het programma Creative Europe van de Europese Commissie en heeft de officiële steun van het Portugese voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie en de Groep Vrienden van Culturele Scheppers in het Europees Parlement.
 
Stem vanaf 2 mei af op uw favoriete radio om deel te nemen aan onze viering van Europa en nieuwe, frisse geluiden te ontdekken. Alle showcasevideo's kunnen vanaf 9 mei ook on-demand worden bekeken op www.europeday.live.
 
Op het programma staan Agata Karczewska (PL), Altın Gün (NL), Amelie Siba (CZ), Belau (HU), David Numwami (BE), Emma Bradley (UK), FLYCKT (SE), Francis of Delirium (LU), Greta (DK), Moglii (DE), Pogo Car Crash Control (FR), Pom Poko (NO), Selma Uamusse (PT), Stay Homas (ES), Zalagasper (SI).
 
De deelnemende zalen zijn: Ancienne Belgique (BE), A38 (HU), Blå (NO), Debaser (SE), FZW (DE), Kino Šiška (SI), L'Aéronef (FR), Melkweg (NL), Musicbox (PT), Palác Akropolis (CZ), Rockhal (LU), Sala Apolo (ES), Stodoła (PL), VEGA (DK), Village Underground (UK).
 

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter