Music Moves Europe Talent Awards 2021

Lous and the Yakuza
19 september 2020
De jaarlijkse Europese muziekprijs 'Music Moves Europe Talent Awards' viert opkomende artiesten die het geluid van vandaag en de toekomst vertegenwoordigen. 16 artiesten zijn genomineerd voor editie van 2021, waaronder 'Lous and The Yakuza' uit België.

Deze genomineerden zijn:

 1. Alyona Alyona (UA)
 2. Bratři (CZ)
 3. Calby (DK)
 4. Crystal Murray (FR)
 5. Inhaler (IE)
 6. Julia Bardo (IT)
 7. Lina_ Raül Refree (PT)
 8. Lous and The Yakuza (BE)
 9. Melenas (ES)
 10. Mero (DE)
 11. My Ugly Clementine (AT)
 12. Nea (SE)
 13. Rimon (NL)
 14. Sassy 009 (NO)
 15. Squid (UK)
 16. Vildá (FI)

Een internationale jury selecteert uiteindelijk in totaal acht winnaars. Alle winnende artiesten ontvangen hun prijs in januari tijdens een prijsuitreiking op ESNS (Eurosonic Noorderslag, Groningen). Bovendien strijden alle winnaars om een Public Choice Award, gekozen door muziekfans uit heel Europa. Alle winnaars worden bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking op ESNS op vrijdag 15 januari 2021.
Iedere door de jury geselecteerde winnaar ontvangt een prijs ter waarde van 10.000 euro, te besteden aan de bevordering van hun internationale carrière. Daarnaast ontvangt de winnaar van de Public Choice Award 2020 een prijs van 5.000 euro.

Music Moves Europe
Muziek is één van de meest populaire kunstvormen die op grote schaal een levendige vertegenwoordiging is van de culture diversiteit in Europa. Music Moves Europe, het overkoepelende kader voor de initiatieven en acties van de Europese Commissie ter ondersteuning van de Europese muzieksector, en Creative Europe, het EU-financieringsprogramma voor de cultuur- en audiovisuele sector, willen de muzieksector helpen floreren door ondersteuning van de Music Moves Europe Talent Awards om de creativiteit, diversiteit en concurrentiekracht nog verder te brengen.

De Music Moves Europe Talent Awards worden georganiseerd door ESNS en Reeperbahn Festival in samenwerking met Yourope, Independent Music Companies Association (IMPALA), International Music Managers Forum (IMMF), Liveurope, Live DMA, European Music Exporters Exchange (EMEE), Digital Music Europe (DME) en media-partner European Broadcasting Union (EBU), met steun van het Nederlandse Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de provincie Groningen en de Gemeente Groningen. De prijzen worden georganiseerd in nauwe samenwerking met de Europese Commissie en worden financieel ondersteund door Creative Europe.

Lees meer op de site van Music Moves Europe.

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter