Overslaan en naar de inhoud gaan
Audiovisuele sector

Nieuwe oproep voor een Europees streamingportaal

Deadline: 30 september 2023

Deze oproep (pilot project) heeft als doel het vergroten van de autonomie van de Unie op nieuwsmediagebied. Het wil technologische uitdagingen aanpakken en burgers en mediaprofessionals voorzien van relevante informatieve inhoud. Met een budget van 2,5 miljoen euro, zal

Met deze pilot project call streeft de commissie ernaar om de autonomie van de EU op het gebied van media te vergroten. Het wil inspelen op de huidige technologische uitdagingen en kansen benutten om een bredere selectie van informatieve inhoud aan burgers en mediaprofessionals aan te bieden. Om dit te bereiken, dient het project oplossingen te bieden met betrekking tot de vindbaarheid van de content, met behulp van bijvoorbeeld kunstmatige intelligentie. Tevens dient Video-on-demand-streaming gefacilitereerd te worden zodat er een gevarieerde, diverse catalogus wordt aangeboden, ondertitelt in meerdere Europese talen.

Deadline indiening is 30 september.

Vragen kunnen tot 5 werkdagen voor de deadline worden gestuurd naar CNECT-NEWSMEDIA@ec.europa.eu. Klik voor meer informatie over de oproep.