Oproep voor Europese Prijzen voor Cultureel Erfgoed / Europa Nostra Awards 2022

logo europa nostra
24 november 2021
De 'European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2022' staan open voor inzendingen! Dit jaar is het de 20e verjaardag van Europa's meest prestigieuze prijzen op het gebied van erfgoed. Deadline is 1 februari 2022.
 
Europa's meest inspirerende architecten, ambachtslieden, deskundigen op het gebied van cultureel erfgoed, professionals, vrijwilligers, openbare en particuliere instellingen en lokale gemeenschappen hebben nu een nieuwe kans om erkenning te krijgen voor hun verwezenlijkingen.
 
 
De Europa Nostra Awards identificeren en bevorderen beste praktijken voor het behoud en de opwaardering van materieel en immaterieel cultureel erfgoed, stimuleren de grensoverschrijdende uitwisseling van kennis in heel Europa, vergroten het bewustzijn en de waardering van het publiek voor het culturele erfgoed van Europa en moedigen verdere uitstekende initiatieven aan door het goede voorbeeld te geven. 
 
In 2022 zullen de prijzen worden uitgereikt in 5 categorieën:
  1. Instandhouding en herbestemming
  2. Onderzoek
  3. Onderwijs, opleiding en vaardigheden
  4. Betrokkenheid en bewustmaking van de burgers
  5. Erfgoedkampioenen.
 
Tot 30 opmerkelijke erfgoedprestaties uit heel Europa zullen worden bekroond. Daarvan zullen maximaal 5 winnaars een Grand Prix ontvangen met een geldbedrag van 10 000 euro. Eén winnaar zal ook de publieksprijs ontvangen na een online-stemming door Europa Nostra, de Europese stem van het maatschappelijk middenveld die zich inzet voor cultureel erfgoed.
 
De Europese Prijzen voor Cultureel Erfgoed / Europa Nostra Awards zijn in 2002 door de Europese Commissie gelanceerd en worden sindsdien door Europa Nostra beheerd. Zij worden gesteund door het programma Creative Europe van de Europese Unie. 
 
De Europa Nostra Awards hebben de winnaars grote voordelen gebracht, zoals een grotere (inter)nationale zichtbaarheid, een groter aantal bezoekers en vervolgfinanciering. 
 
 

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter