Opvolging EYCH 2018 in de komende jaren

Logo EECH 2018
8 januari 2019
Het Europese Jaar voor Cultureel Erfgoed 2018 werd succesvol afgesloten met een conferentie in Wenen op 7 december door Tibor Navracsics, de Europese Commissaris van Onderwijs, Cultuur, Jeugd en Sport. Nu is het tijd voor een opvolging op lange termijn.

Het Europese Jaar voor Cultureel Erfgoed 2018 werd succesvol afgesloten met een conferentie in Wenen op 7 december door Tibor Navracsics, de Europese Commissaris van Onderwijs, Cultuur, Jeugd en Sport.

Gedurende het Europese Jaar voor Cultureel Erfgoed 2018 http://europa.eu/cultural-heritage/about_en), namen meer dan 6,2 miljoen mensen deel aan meer dan 11.700 evenementen in 37 landen. De Europese Commissie implementeerde 10 Europese initiatieven (http://europa.eu/cultural-heritage/actions_en) via verschillende EU-programma’s. Om ervoor te zorgen dat het Europese Jaar een blijvende impact heeft na 2018, heeft de Commissie een 60-tal acties voorgesteld die gerelateerd zijn aan de promotie en bescherming van het cultureel erfgoed op lange termijn. 

Het Framework for Action van de Commissie is eerste document dat een aanzet moet geven aan een meer geïntegreerde aanpak van het Europees cultureel erfgoed.

Meer informatie vind je hier:

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter