Protocollen voor cinema's en producties in de audiovisuele sector

zwarte lamp
3 september 2020
Vanaf 1 september geldt een nieuw gefaseerd basisprotocol Cultuur met kleurencodes die elk een pandemiescenario voorstellen. We belichten hieronder de belangrijkste nieuwigheden.

Nieuw gefaseerd basisprotocol Cultuur

We startten op 1 september in code geel. Sindsdien moeten toeschouwers en deelnemers alleen een mondmasker dragen wanneer de verplichte afstand van 1,5 m niet kan worden gegarandeerd. Indien nodig, kunnen lokale (of provinciale) overheden op basis van de lokale pandemiesituatie een andere kleurencode bepalen.

Vanaf 1 september zijn bij een vertoning 200 personen binnen en 400 personen buiten toegelaten. Aan uitbaters van permanente infrastructuren, zoals cinema's, kan de bevoegde gemeentelijke overheid uitzonderlijk toestemming geven om een zittend publiek te ontvangen dat groter is dan dit aantal. De uitbaters moeten daarvoor case by case een aanvraag indienen bij de bevoegde burgemeester.

Voor een zittend publiek in cinema's is de afstand tussen personen of bubbels verkleind tot één meter of één stoel in zalen met vaste stoelen. Het dragen van een mondmasker is daarbij verplicht.  

Lees het nieuwe gefaseerde basisprotocol Cultuur (vanaf 1 september 2020).

 

Protocollen voor producties in de audiovisuele sector

Er zijn aparte COVID-19 sectorspecifieke richtlijnen voor de filmsector (PC 303.01) en de Vlaamse audiovisuele sector (PC 227).
Meer informatie hierover lees je op de website van Screen Flanders.

 

Veilig reizen in het kader van je project

Op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken vind je een ge-update reisadvies voor alle landen.

De Europese Commissie lanceerde onlangs Re-open EU, een interactieve tool die informeert over veilig en gezond reizen binnen Europa.

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter