Rapport 'Policy Analysis and Recommendations'

rapport CCSC
4 maart 2021
Het rapport 'Policy Analysis and Recommendations' ontwikkeld door de onderzoekers van Cultural Creative Spaces and Cities (CCSC) is nu beschikbaar. Het doel van het project is te experimenteren met grassroots participatieve democratie in cultuurbeleid.
Het verslag geeft inzicht in de wisselwerking tussen de EU en lokale kaders bij het verruimen van de rol van cultuur in het stadsleven. 
 
Cultural Creative Spaces and Cities (CCSC) is ondersteund door het Creative Europe-programma. De projectonderzoekers pleiten voor het gebruik van commons als een beleidskader dat de broodnodige verbinding tussen het lokale en het EU-niveau kan versterken. Ze schetsen ook de prototypes van 'Homes of Commons' als ruimten voor uitwisseling en co-creatie tussen het EU-niveau en het lokale niveau. Tot slot bekijkt het rapport de bestaande culturele programma's van de EU vanuit het perspectief van de commons. Hoe beantwoorden deze programma's vandaag aan de waarden van het gemeengoed, en hoe kunnen ze verbeterd worden?  
 
 

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter