Resultaten oproep Filmfestivals 2019 (eerste deadline)

7 mei 2019
Het Uitvoerende Agentschap EACEA heeft de resultaten bekendgemaakt van de oproep voor Filmfestivals 2019 (EACEA-32-2018) met deadline 20 december 2018 (1e deadline). Er werden geen Belgische festivals geselecteerd.

In totaal waren er vanuit Europa 106 aanvragen ingestuurd, waarvan er 33 werden geselecteerd (slaagpercentage 33%) voor een totaalbedrag van 1.584.000 euro. 

Vanuit België stuurden er 3 festivals een aanvraag in. Helaas werd geen enkel hiervan geselecteerd.

Van de 33 geselecteerde festivals waren er 29 die ook bij de vorige oproep werden geselecteerd met dezelfde deadline.

 

Opmerkingen bij deze oproep

Nieuw voor deze oproep van 2019 was het groter aantal punten dat werd gegeven aan de 'Samenwerking en partnerschappen met andere Europese filmfestivals'. Hiervoor werden voorheen 15 en nu 20 punten uitgereikt. De doelstelling hiervan is om nieuwe samenwerkingen en netwerking tussen festivals te versterken.

Het aantal deelnemers aan het festival is vaak ook niet duidelijk gespecifeerd in de aanvragen volgens de experten. Hierdoor kregen sommige festivals ook minder punten. Ook hebben de experten extra aandacht geschonken aan industrie-events die gerelateerd zijn aan het festival. Vaak was de informatie in de aanvragen hierover ook te algemeen om meegenomen te worden in de selectie. 

Alle gedetailleerde informatie over de resultaten lees je op de site van EACEA.

 

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter