Resultaten pilot-call 'Writing European'

4 augustus 2022
In juli 2021 lanceerde Creative Europe de pilot-call 'Writing European'. Twee projecten werden geselecteerd voor financiering: The Creative Connection en de European Writers Club. Beide bieden programma’s aan voor scriptschrijvers en producenten. 

Creative Connection

De Creative Connection is een denktank voor film- en serieschrijvers en producenten. Lemming Film leidt (NL) het consortium van producenten dat verder nog bestaat uit Razor Film (D) en Haut & Court TV (FR). Doel is om zowel opkomend als meer ervaren schrijftalent in Europa te versterken en kennis en expertise met elkaar te delen. Hiervoor gaat het consortium een training- en uitwisselingsprogramma organiseren. Informatie over de data, de invulling van het programma en de voorwaarden voor aanmelding volgen nog. 

European Writers Club

De European Writers Club (EWC) stimuleert en faciliteert samenwerking tussen schrijvers, omroepen en producenten van Europese televisieseries, onder meer door het organiseren van masterclasses. ECW en ontwikkelt zo een Europees industrienetwerk van professionals. 

ECW bestaat uit een consortium die 4 regio’s vertegenwoordigen: 

  • Noordelijke hub, vertegenwoordigd door de Nationale filmschool van Denemarken 
  • Zuidelijke hub, vertegenwoordigd door AGADIC in Galicië
  • Oostelijke hub, vertegenwoordigd door het Estse filminstituut
  • Westelijke hub, vertegenwoordigd door Screen Ireland.

Een eerste masterclass staat dit jaar gepland in Denemarken (okotber) en Estland (december). 

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter