Resultaten subsidieoproep 'Bridging culture and audiovisual content through digital (EACEA/06/2019)'

18 december 2019
De resultaten van de recente cross-sectorale oproep 'Bridging culture and audiovisual content through digital (EACEA/06/2019)' met deadline 20 juni 2019 werden bekend gemaakt. Er zijn 8 projecten geselecteerd waaronder 'Real Heroes' uit België.

Er werden 8 innovatieve projecten geselecteerd uit een totaal van 63 aanvragen voor een totaal subsidiebedrag van van 1.702.855 euro.

Met deze oproep steunt Europa:

  1. projecten waarin nieuwe vormen van creativiteit aan bod komen die op het kruispunt van verschillende culturele en creatieve sectoren werken, inclusief de audiovisuele sector, via het gebruik van innovatieve technologieën (Virtual Reality, Augmented Reality, ...) of
  2. vernieuwende sectoroverschrijdende initiatieven en instrumenten die de toegang, distributie, promotie en/of de valorisatie van cultuur en creativiteit, inclusief cultureel erfgoed, vergemakkelijken.

De aanvragers moesten in hun project de nadruk leggen op de volgende aspecten:

  • een duidelijke probleemstelling en probleemoplossende benadering van de uitdagingen waar de culturele en creatieve sectoren momenteel voor staan;
  • een omschrijving van de gebruikerservaring bij het identificeren van het probleem;
  • het gebruik van technologie als middel om problemen aan te pakken, niet als doel op zich;
  • sectoroverschrijdende samenwerking en het gebruik van ontsluitende technologieën zijn, naast aandacht voor innovatie op vlak van creatie, distributie en bevordering van creatieve inhoud, ook een doelstelling.

Vanuit België zijn er 5 organisaties die deelnemen aan een geselecteerd project en in totaal een subsidiebedrag krijgen van 188.421 euro.

Het geselecteerde project 'Real Heroes', dat geleid wordt door de Vlaamse Radio en Televisieomroep en waar ook de Vlaamse organisatie JEF onderdeel van uitmaakt krijgt een totaal subsidiebudget van 240.213 euro. 'Real Heroes' nodigt jonge mensen uit om in interactie te gaan met de supersterren van de Europese wetenschap, kunst en maatschappij via inspirerende interactieve en immersieve verhalen op verschillende platformen. 

De andere 3 Belgische organisaties die subsidie ontvangen zijn:

  • The Fridge voor zijn deelname in het Franse project 'Offre Immersice d'Exposition et d'Expérience VR'
  • Sonicville 360 voor zijn deelname in het Duitse project 'The Link'
  • Aka Agency voor zijn deelname in het Nederlandse project 'Actionable Data: Venue Insights for Cultural Empowerment'

Alle resultaten kun je lezen op de EACEA website.

​Er volgt nog een tweede pilootoproep met dezelfde doelstellingen met een verwachte deadline in mei 2020. 

Flemish Government Footer

Close
Verwijder filter